Voda u Ćupriji ponovo za piće

Kako su javili nadležni, voda u Ćupriji je ponovo pogodna za piće i spremanje hrane. Izvesno vreme, ali ne i prvi put, voda u ovom gradu bila je samo za tehničku upotrebu.

Voda iz vodovoda u Ćupriji bila je zabranjena za piće i pripremu hrane, podsetili su iz Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Ravno 2014“. Usled zamućenosti na izvorištu Sveta Petka kod Paraćina, bilo je preporučeno da se voda koristi isključivo za tehničku upotrebu,

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prošlogodišnji problemi sa vodom za piće

Ova opština Pomoravskog okruga se prošle, 2020. godine već susretala sa problemom ispravnosti vode. Naime, Sanitarna inspekcija je 23. aprila 2020. godine u Ćupriji donela rešenje o zabrani vode za piće i pripremu hrane. Razlog tome je bio povećanje mutnoće iznad maksimalno dozvoljene granice propisane Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti.

Grad Ćuprija, koji leži na ušću reke Ravanice u Veliku Moravu, ovih dana ponovo doživljava rast vodostaja na obalama svojih reka. Priroda nam daje, mi ne znamo da koristimo. Vode ima, ali nije bila ispravna.

Voda ponovo ispravna

Kako stoji u saopštenju JKP „Ravno 2014“, Zavod za javno zdravlje u Ćupriji je naveo da je voda ponovo ispravna za piće i pripremu hrane. Trostrukim ispitivanjima uzastopnog uzorkovanja pokazalo se da voda iz gradske mreže može ponovo da se koristi za najosnovnije potrebe građana.

Izvor: Tanjug
Fotografija: Petar Milošević, Wikimedia

Kada je voda u pitanju, mogli bi vas zanimati ovi tekstovi: