USPVLS: Podrška građanskom protestu 8. decembra 2018. godine

Poziv Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije penzionerima da se priključe građanskom protestu zakazanom za subotu, 8. decembar 2018. u 18h, na Studentskom trgu u Beogradu, kako bi iskazali solidarnost sa ostalim društvenim grupama koje su diskriminisane i ugrožene

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Predsedništvo Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) je, na predlog Izvršnog odbora, na elektronskoj sednici donelo odluku da podrži građanski protest „Stop krvavim košuljama“ koji će se održati u subotu, 8. decembra 2018. godine u Beogradu na Studentskom trgu, sa početkom u 18 časova.

Vojni i svi ostali penzioneri imaju racionalne razloge da podrže i izađu na protest jer su oni prve žrtve navodnih reformi aktuelne vlasti kojima su ukidanjem redovnog usklađivanja i smanjenjem penzija diskriminisani i opljačkani dok se njihov novac bahato razbacuje na sve strane.

Diskriminaciju i pljačku svih penzionera Srbije je aktuelna vlast uvežbala na vojnim penzionerima kojima je Zaključkom Vlade Srbije, od 30. 10. 2015. godine otela zakonski stečeno i korišteno pravo na usklađivanje penzija od 4,21 odsto od 1. 1. 2018. godine. Zaključak nije opšti pravni akt i njegovu ustavnost, zbog toga, Ustavni sud Srbije ne može ocenjivati, ali ga, i pored toga, svi sudovi u Srbiji sprovode.

Preko 3000 naših kolega su beskućnici i žive u nehumanim uslovima iako su svoje stanove davno otplatili.

Nismo srećni što stari i bolesni moramo da vodimo borbu sa nosiocima vlasti za svoja zakonski ostvarena prava. Na to smo naterani diskriminacijom, bespravljem, političkim nasiljem i nemogućnošću uživanja stečenih zakonskih prava.

Svesni da penzionerima Srbije ne može biti bolje bez promena i stvaranja novog izbornog sistema u kojem će izabrani predstavnici poštovati najviši pravni akt Srbije – Ustav i odgovarati svojoj izbornoj bazi.

Pozivamo sve penzionere da izađu na protest i iskažu solidarnost sa ostalim društvenim grupama koje su diskriminisane i ugrožene, kao i nezadovoljstvo diskriminacijom i pljačkom koja se sprovodi nad njima.

Podržimo sve one koji su godinama podržavali proteste i zahteve penzionera.

Za budućnost Srbije, za našu decu – Na protest!

Jovan Tamburić,
predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije