Ekonomija Magazin Godine Srbija

USPS: Poziv na Tribinu “Zaustavimo ekonomsko i pravno nasilje” i najava akcije prikupljanja potpisa za izmenu Zakona o porezu na imovinu

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) pozvalo je građane na Tribinu “Zaustavimo ekonomsko i pravno nasilje”, kao i da daju svoj potpis za građansku inicijativu za izmenu Zakona o porezu na imovinu.

Fotografija sa Prvomajskog protesta 2015.

Na konferenciji za medije održanoj 25. avgusta 2015. godine, Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) pozvalo je građane Beograda i Srbije na Tribinu „Zaustavimo ekonomsko i pravno nasilje“, u četvrtak, 27. avgusta u 11 sati u Domu sindikata Srbije na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.

Na Tribini će govoriti: prof. dr Zoran Ivošević, Marija Todorović – bivša ministarka rada u dva mandata i potpredsednica USPS-a, prof. dr medicine Mihajlo Mitrović, advokat Branko Pavlović, prof. dr Snežana Nena Šantić – predsednica Udruženja penzionera gradske opštine Stari grad i Nenad Konstantinović.

Udruženje sindikata penzionera Srbije podseća da Ustavni sud još uvek nije odgovorio na njihovu inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređenju načina isplata penzija. USPS neće odustati od svoje borbe da im se ono što su današnji penzioneri stekli i što im po pravu pripada vrati.

Takođe, Tribina će biti i prilika da se svi građani Srbije, a ne samo penzioneri, pozovu da se, svojim potpisom, priključe građanskoj inicijativi USPS-a za izmenu Zakona o porezu na imovinu, pod nazivom „Oslobodite poreza stan – kuću u kojoj živimo!“

USPS zahteva da se već izdata uvećana rešenja za 2015. godinu odmah ponište. Prikupljanje potpisa trajaće od 1. septembra do 1. oktobra 2015. godine i to ne samo u Beogradu već i u celoj Srbiji pri opštinskim većima USPS-a.

Informacije o prikupljanju potpisa možete da dobijete u Povereništvu USPS-a za Čukaricu (kliknite na link za kontakt-podatke).

Na samoj Tribini govoriće se o različitim aspektima života penzionera u Srbiji, života koji je sve neizvesniji i teži. Ulaz na Tribinu je slobodan.

⇒Četvrtak · 27.8.2015. · 11 sati · Dvorana Doma sindikata · Beograd⇐

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica (USPVLS) daje punu podršku akcijama koje sprovodi USPS.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

2 Comments

Click here to post a comment
  • Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica (USPVLS) daje punu podršku akcijama koje sprovodi USPS.

  • POZIVAM SVE GRADJANE A POSEBNO SVOJE KOLEGE DA DAJU SVESSRDNU PODRŠKU USPS U ODLUČNOJ BORBI ZA LJUDSKA PRAVA DA NEBI DOČEKALI ISTU SUDBINU KOJA SRAMNA.
    ISTRAJAČEMO U SVOJIM ZAHTEVIMA DOK NEBUDU ISPUNJENI. MI SE NE BORIMO DA SKINEMO VLADU
    MI TRAŽIMO DA NAM SE VRATI ŠTO NAM PRIPADA,ŠTO SU NAS POKRALI.
    MICHEL DO POBEDE !

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija