Početna Magazin Godine Zahtev USPS-a gradonačelniku Beograda za poništenje poreskih rešenja za 2015.

Zahtev USPS-a gradonačelniku Beograda za poništenje poreskih rešenja za 2015.

Zahtev USPS-a gradonačelniku Beograda za poništenje poreskih rešenja za 2015.

Predstavnici Udruženja sindikata penzionera Srbije (USPS) za grad Beograd predali su, 24. jula 2015. godine, zahtev za poništenje poreskih rešenja za 2015. godinu gradonačelniku Beograda Siniši Malom i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću. Prenosimo tekst zahteva.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Fotografija iz teksta „Grad Beograd

Poštovani gospodine gradonačelniče,

Posle brojnih žalbi i pritužbi koje smo primili od naših članova i građana Beograda na poreska rešenja za 2015. godinu, molimo Vas da hitno stavite van snage poslednje izmene i dopune Odluke o određivanju zona i najopremljenijih zona na teritoriji grada Beograda za utvrđivanje poreza na imovinu objavljenih u Službenom listu grada Beograda, br. 87/2014, i da ovu odluku vratite na prvobitni tekst iz Službenog lista grada Beograda, br. 55/2013. Ovim bi se zoniranje Beograda vratilo na ono kako je izgledalo pre izmena i dopuna, a samim tim bi poreska obaveza za nepromenjene nepokretnosti ostala ista kao u 2014. godini.

Naši članovi, svi penzioneri i građani Beograda sa već značajno umanjenjim primanjima, a naročito oni „zaštićeni“ na 25.000 dinara, Odlukom rukovodstva Grada dovedeni su u tešku, a mnogi u bezizlaznu situaciju, jer su im novčana primanja koja imaju nedovoljna da bi mogli da izmiruju obaveze po novim poreskim rešenjima. Zbog toga moraju prinudno da napute svoj životni prostor koji su teškom mukom stekli.

Kao i svi građani Beograda, znate da je tržište nekretnina zamrlo, da su cene kvadrata pale ispod svakog realnog nivoa, i da su Vašom Odlukom mnogi naši sugrađani naterani da svoj životni prostor maltene poklanjaju, da ga prodaju budzašto da bi se preselili u nekretninu za koju bi mogli da plaćaju porez.

Pretpostavljamo da su Vam prilikom usvajanja ovakve odluke o prezima, promakle posledice koje će proizvesti po građane Beograda, a posledice su katastrofalne, poražavajuće i ponižavajuće.

Građani Beograda nisu to zaslužili.

Zato Vas pozivamo da u skladu sa svojim ovlašćenjima i funkcijom koju obavljate u gradskoj vlasti, poreska rešenja za 2015. godinu odmah stavite van snage, da za 2015. godinu primenite poreska rešenja iz 2014. godine, a da ceo postupak zoniranja grada još jednom preispitate.

Srdačno Vas pozdravljamo i nadamo se da ćete razumeti našu zabrinutost, a naš zahtev pozitivno rešiti. Očekujemo Vaš odgovor.

USPS za grad Beograd,
Predsednik Mihajlo Radović