Magazin Godine Srbija

Protest penzionera 15. marta 2016. u Beogradu (FOTO Galerija)

Slika: transparent sa protesta penzionera 2016. U prvom planu pitanje: Ko troši naše penzije? U pozadini, pod kupolom Skupštine, možda leži odgovor.

Nekoliko fotografija sa protesta penzionera na Trgu Nikole Pašića u Beogradu poslednjeg zimskog utorka pre proleća. Ovaj je protest bio samo uvertira za proteste i aktivnosti koje će se odvijati do kraja marta i u aprilu. Pratite Penzin i budite u toku sa borbom najstarijih sugrađana za poštovanje prava i zakona…

 

Foto iznad: Plakat sa protesta penzionera u prvom planu i Skupština Republike Srbije u pozadini.

U narednim danima više detalja sa protesta za one koji nikako nisu mogli da dođu. Uzgred, biće prilike ovog proleća još jer je na istom mestu 6. aprila najavljen novi veliki protest svih udruženja sindikata penzionera.

protest penzionera 15-3-2016 trg nikole pasica

Organizator protesta bilo je Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije (USPVLS) uz podršku gradskog odbora Udruženja sindikata penzionera Srbije (USPS).

protest penzionera 15-3-2016 3

Parole koje su se mogle pročitati na protestu:

 • Ko troši naše penzije?
 • Penzija je imovina
 • Koga štiti Ustavni sud?
 • Poštujte Zakon o PIO
 • Tuđe nećemo svoje ne damo
 • Poštujte odluke ustavnog suda (misli se na odluke u vezi sa penzijama vojnih penzionera)

 

protest penzionera 15-3-2016 okupljeni

Foto iznad: Glavna poruka vojnih penzionera vlastima u Srbiji – da se poštuju odluke koje su sudovi doneli u njihovu korist više puta tokom poslednjih nekoliko godina.

protest penzionera 15-3-2016 lice u lice

Foto iznad: Protestanti i govornici ispred spomenika Nikoli Pašiću na trgu koji nosi njegovo ime.

protest penzionera 15-3-2016 5

Foto iznad: Još malo atmosfere sa protesta penzionera 15. marta 2016. godine.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

2 Comments

Click here to post a comment
 • Zelim da dobijam aktuelne vesti sajta Penzin i da ucestvujem u kreiranju vesti na sajtu svojim komentari,a.

  • Poštovana/i,
   Da biste dobijali vesti sa Penzina, potrebno je da se prijavite – Na dnu svake strane Portala, nalazi se forma prijavljivanje (Besplatan bilten Penzina). Treba samo uneti mejl na koji želite da primate vesti i tekstove (šaljemo ih jednom nedeljno – subotom).
   Što se komentara tiče, možete komentarisati svaku vest ili tekst, bilo da su novi ili stari. Ispod svakog članka koji biste želeli da komentarišete, postoji obrazac za komentar (baš kao ovaj što ste popunili). Komentari se ne objavljuju automatski, već nakon što ih administrator pregleda. Mi objavljujemo sve komentare koji ne sadrže psovke i vređanja.

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija