Početna Magazin Godine “Dunav u Srbiji” osvojio 2. nagradu na Sajmu turizma u Berlinu (VIDEO)

“Dunav u Srbiji” osvojio 2. nagradu na Sajmu turizma u Berlinu (VIDEO)

“Dunav u Srbiji” osvojio 2. nagradu na Sajmu turizma u Berlinu (VIDEO)

Priznanje za film Turističke organizacije Srbije na međunarodnom festivalu turističkog filma „Das goldene Stadttor“ dobijeno je ,u konkurenciji preko 1.500 filmova iz 42 zemlje sveta u kategoriji „Turistički film“. Podeljeno je 17 prvih nagrada, 28 drugih nagrada (među kojima je i film iz Srbije), 14 nagrada za treće mesto, kao i 18 dodatnih nagrada i jedna dijamantska.

  • Slika: Dunavski nasip u Južnom Banatu kod Dubovca

Priznanje na međunarodnom festivalu turističkog filma „Das goldene Stadttor“ je dobijeno u konkurenciji preko 1.500 filmova iz 42 zemlje sveta u kategoriji „Turistički film“, po odluci međunarodnog žirija sastavljenog od poznatih stručnjaka iz oblasti filmske industrije, marketinga i turizma, saopštila je TOS.

Berlinski Međunarodni filmski festival „Das goldene Stadttor“ već 15 godina jedan je od vodećih svetskih međunarodnih festivala turističkog filma i multimedije, posvećenih priznanju turističkih produkcija. Turistička organizacija Srbije za ovogodišnju glavnu temu promocije turizma naše zemlje izdvojila je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje.

Film o Dunavu deo je ove promotivne kampanje TOS-a i prikazuje lepote ovog evropskog koridora na svom toku kroz Srbiju.

Snimanjem ovog filma su kroz kameru „uhvaćeni“ čarobni detalji reke koja spaja 10 zemalja i preko 100 miliona ljudi, prikazuje raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

U okviru najvećeg svetskog sajma turizma – ITB u Berlinu, TOS je na konferenciji za novinare pred pedesetak predstavnika uticajnih medijskih kuća iz Nemačke i Srbije predstavila turističke potencijale naše zemlje, javlja Tanjug.

Pogledajte petominutni film Dunav u Srbiji – 588 slika!