Početna Magazin Godine “Dunav u Srbiji” osvojio 2. nagradu na Sajmu turizma u Berlinu (VIDEO)

“Dunav u Srbiji” osvojio 2. nagradu na Sajmu turizma u Berlinu (VIDEO)

“Dunav u Srbiji” osvojio 2. nagradu na Sajmu turizma u Berlinu (VIDEO)

Priznanje za film Turističke organizacije Srbije na međunarodnom festivalu turističkog filma „Das goldene Stadttor“ dobijeno je ,u konkurenciji preko 1.500 filmova iz 42 zemlje sveta u kategoriji „Turistički film“. Podeljeno je 17 prvih nagrada, 28 drugih nagrada (među kojima je i film iz Srbije), 14 nagrada za treće mesto, kao i 18 dodatnih nagrada i jedna dijamantska.

  • Slika: Dunavski nasip u Južnom Banatu kod Dubovca

Priznanje na međunarodnom festivalu turističkog filma „Das goldene Stadttor“ je dobijeno u konkurenciji preko 1.500 filmova iz 42 zemlje sveta u kategoriji „Turistički film“, po odluci međunarodnog žirija sastavljenog od poznatih stručnjaka iz oblasti filmske industrije, marketinga i turizma, saopštila je TOS.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Berlinski Međunarodni filmski festival „Das goldene Stadttor“ već 15 godina jedan je od vodećih svetskih međunarodnih festivala turističkog filma i multimedije, posvećenih priznanju turističkih produkcija. Turistička organizacija Srbije za ovogodišnju glavnu temu promocije turizma naše zemlje izdvojila je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje.

Film o Dunavu deo je ove promotivne kampanje TOS-a i prikazuje lepote ovog evropskog koridora na svom toku kroz Srbiju.

Snimanjem ovog filma su kroz kameru „uhvaćeni“ čarobni detalji reke koja spaja 10 zemalja i preko 100 miliona ljudi, prikazuje raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.

U okviru najvećeg svetskog sajma turizma – ITB u Berlinu, TOS je na konferenciji za novinare pred pedesetak predstavnika uticajnih medijskih kuća iz Nemačke i Srbije predstavila turističke potencijale naše zemlje, javlja Tanjug.

Pogledajte petominutni film Dunav u Srbiji – 588 slika!