Priština: Penzioneri da se ne javljaju za penzije do kraja marta

Penzioneri samoproglašene i nepriznate države Kosovo ne treba da se javljaju za penzije Kancelarijama uprave za penzije do kraja marta 2021. godine.

Ministarstvo rada i socijalne zaštite samoproglašene i nepriznate države Kosovo produžilo je rok za javljanje Kancelarijama uprave za penzije. Rok za javljanje je produžen do 31. marta 2021. godine.

Ovo je objavom na svom Fejsbuk profilu potvrdio Skender Rečica, ministar rada i socijalne zaštite u Vladi samoproglašene države Kosovo.

Skender Rečica je pozvao korisnike penzija da ne dolaze u Kancelarije penzijske uprave. Svim penzionerima će, objasnio je Rečica, isplata penzija biti automatski produžena do 31. marta ove godine.

Razlog za ovu odluku Vlade samoproglašene države Kosovo jeste da se spreči širenje zaraze koronavirusa i očuva zdravlje građana. Skender Rečica garantuje da će isplate penzija biti nastavljene redovnim tokom do kraja marta.

„Poštovani penzioneri, u skladu sa situacijom sa kovidom-19, u cilju očuvanja zdravlja, obaveštavam vas da smo odložili rok za javljanje u Kancelarijama penzijske uprave do 31. marta 2021. godine. Zato vas molim da se ne pojavljujete u Kancelarijama uprave za penzije do navedenog datuma, pošto do tada nikome neće biti prekinuta isplata“, objavio je na svom profilu Skender Rečica.

Ministarstvo rada i socijalne zaštite nepriznate države Kosovo je prvo oktobra 2020. godine produžilo rok za obavezu javljanja penzionera. Kako podseća portal Kossev, penzionerima je tada obaveza za javljanje produžena do kraja 2020. godine. I tada se želelo da se izbegnu gužve na šalterima. Razlog je bio isti – sprečavanje širenja koronavirusa i samim tim bolesti kovid-19.

Izvor: Kossev
Fotografija: Prizren, Mesut Toker sa Pixabay

Mogli bi vas zanimati i članci: