Priključak za gas koštaće 780 evra

Priključak za gas koštaće 780 evra i moći će da se plaća u rate, beskamatno, izjavio je direktor Srbijagasa.

Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa, rekao je da će priključak za gas koštati oko 780 evra. Bajatović je 3. marta 2020. godine, govoreći o ceni priključka za gas, napomenuo da je u tu cenu uračunata zarada kompanije od 20 evra.

Govoreći u okviru panela o restrukturiranju javnih preduzeća na Kopaonik biznis forumu, Bajatović je izjavio i da će na gas biti priključeno oko 550.000 građana. Ovi građani će Srbijagasu trošak za priključak moći da plaćaju tri do pet godina beskamatno.

„Izmenama pravilnika izbacićemo lokalne samouprave. Priključićemo građane, a to što niko neće da da pare iz lokalne samouprave, znači neće ih biti“, rekao je direktor Srbijagasa.

On je dodao i da nema neizvesnosti oko gasovoda Turski tok. Bugarska je, prema njegovim rečima, počela da nabavlja cevi. Ta istočnoevropska država bi platila velike penale kada bi sada odustala od tog projekta.

„Svi učesnici su se trudili da ispregovaraju bolju cenu gasa, uključujući i nas. Nema misterije oko Turskog toka. U ovom momentu, nisam hteo da rezervišem količine za Srbiju i Republiku Srpsku, jer to košta“, rekao je Bajatović.

Izvor: RTV
Fotografija: Kućica na Zlatiboru, MilosB za Pixabay

Mogli bi vas zanimati tekstovi: