Pola miliona građana Srbije se već prijavilo za penzionerske kartice

Ministar finansija Siniša Mali objavio je da se pola miliona građana Srbije do sada prijavilo za penzionerske kartice. Na osnovu ovih kartica penzioneri će moći da ostvare brojne popuste i pogodnosti, kaže Mali.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Za nove penzionerske kartice do sada se prijavilo pola miliona ljudi, naveo je 5. aprila na svom Instagram profilu ministar finansija Siniša Mali.

Podsećamo da je bilo izvesnih problema sa starim penzionerskim karticama.

Ministar Mali je na svom Instragram nalogu podsetio da će zahvaljujući novim penzionerskim karticama penzioneri od 1. oktobra „moći da kupuju po povoljnijim cenama i da dobijaju jeftinije usluge“. Dodao je da će to biti moguće „kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se ovoj važnoj akciji“.

„Istovremeno, prilikom svake kupovine uz korišćenje penzionerske kartice, dodeljivaće se bodovi koji će kasnije moći da se iskoriste za ostvarivanje dodatnih pogodnosti“, napisao je Mali.

Ministar je podsetio da se zahtev za izdavanje penzionerske kartice može podneti elektronski na sajtu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje. To mogu učiniti i u filijalama i organizacionim jedinicama Fonda PIO gde će zaposleni pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Ministar je ponovo, i u ovoj Instagram objavi, pozvao penzionere da se prijave za nove kartice. Tkaođe je pozvao i „predstavnike privrede da se uključe u našu akciju i pokažu društvenu odgovornost.“

Penzin podseća da je Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije smatra da penzioneri prvo treba da dobiju odgovore od Fonda PIO i onih koji stoje iza ovog projekta pre nego što počnu da se prijave za ove kartice. Evo koja pitanja je postavilo ovo udruženje penzionera: USPVLS: Čipovanje i masiranje penzionera Srbije

Izvor: Telegraf Biznis
Fotografija: Zavod za zaštitu prirode Srbije