Podrška PKS-a jačanju dobrovoljnih penzijskih fondova

Danas, 1. februara 2022. godine, obnarodovana je podrška Privredne komore Srbije jačanju dobrovoljnih penzijskih fondova.

Grupacija društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima Privredne komore Srbije (PКS) podržala je pokretanje javne rasprave o mogućnosti unapređenja postojećeg sistema štednje u dobrovoljnim penzijskim fondovima.

Javnu raspravu je pokrenuo Fiskalni savet objavljivanjem analize „15 godina privatnih penzijskih fondova u Srbiji: Dosadašnji razvoj i preporuke za reforme“.

„Imajući u vidu značaj teme, o kojoj se, nažalost, nije dovoljno raspravljalo prethodnih godina, mi ćemo u narednom periodu objaviti analizu do sada urađenog i trenutnog stanja“, rekla je predsednica Grupacije društava za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima PКS Snežana Ristanović. Kako je objasnila, ova analiza biće objavljena sa preporukama za unapređenje postojećeg sistema. Biće urađena na osnovu višegodišnjeg iskustva članica Grupacije u upravljanju dobrovoljnim penzijskim fondovima..

Snežana Ristanović je pozvala sve zaintresovane da se uključe u javnu raspravu. Na taj način će svojim znanjem, iskustvom i predlozima, doprineti daljem razvoju sistema štednje za starost, a time i obezbeđivanju adekvatnih penzijskih prihoda građana.

Članice Grupacije društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima PКS su kompanije Generali, Raiffeisen Future, DDOR-Garant i Dunav. Ove kompanije organizuju i upravljaju dobrovoljnim penzijskim fondovima uz dozvolu Narodne banke Srbije.

Izvor: Beta
Ilustracija: Shyam

Moglo bi vas zanimati: