Po 20.000 dinara penzionerima posle 15. februara 2022.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, najavio je da će po 20.000 dinara biti isplaćeno penzionerima Srbije posle 15. februara 2022. godine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, tokom posete Doljevcu, najavio je da će svi penzioneri posle 15. februara  2022. godine dobiti dodatnih 20.000 dinara. Vučić je 11. decembra obišao rekonstruisanu biblioteku u Doljevcu u okviru svoje posete Nišavskom okrugu.

Tom prilikom je, en passant, najavio kada će penzioneri Srbije moći da očekuju novčanu pomoć države.

Podsećamo, predsednik Srbije je ovu novčanu pomoć penzionerima najavio avgusta meseca ove godine.

„Hoćemo da se penzionerima odužimo, jer su uvek razumeli državu“, rekao je Vučić tom prilikom. Iako je tada spomenuo „oduživanje“, predsednik Srbije niti se osvrnuo, niti je najavio vraćanje novca koji je delu penzionera oduziman tokom četiri godine, niti novca koji je svim penzionerima uskraćen višegodišnjim neusklađivanjem penzija.

Kako je tada rekao Aleksandar Vučić, ovaj novac predstavlja „poklon države“ penzionerima.

Kako prenosi RTS, predsednik Srbije je 11. decembra, tokom posete Doljevcu, obraćajući se građanima, rekao da plate i penzije moraju još brže da rastu u narednom periodu.

„Iza 15. februara dobiće penzioneri dodatnih 20.000 dinara“, reako je Vučić. Predsednik Republike Srbije je naglasio i da to država može da radi pošto je danas mnogo jača nego pre.

Izvor: RTS
Fotografija: Redakcija portala Penzin.rs