Penzije za mart odjednom plus pomoć penzionerima

Aleksandar Vučić je najavio da će penzije za mart biti isplaćene odjednom, kao i da će biti isplaćena novčana pomoć penzionerima.

Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije najavio je na konferenciji za medije održanoj 23. marta 2020. da će penzije za mart biti isplaćene u celosti, odjednom. Plus, uz penzije će biti isplaćena i najavljena pomoć od 4.000 dinara.

„Martovsku penziju nećemo isplaćivati u dva dela, 10. i 25. u mesecu, već odjednom. I to 10. aprila. U onom bližem datumu, zajedno sa 4.000 dodatne jednokratne pomoći“, rekao je Vučić.

Kako je naglasio, država je u mogućnosti to da učini zahvaljujući dobrom radu.

„Nemamo problema sa likvidnošću i ovim šaljemo jasnu poruku da ćemo ozbiljan program da pravimo“, rekao je Vučić.

Voleo bih da je manje
penzionera izašlo u nedelju

Vučić je rekao da se nije nadao da će penzioneri stariji od 65 godina u nedelju ujutru u kupovinu izaći u meri u kojoj je to zabeleženo. Ponovo ih je upozorio da im svaki izlazak na ulicu ugrožava život.

Podsećamo: U nedelju, 22. marta, samo za penzionere su bile otvorene prodavnice po Srbiji. U cik zore, od 4 do 7 časova. Sa sve baba Martom koja je pokazala svoje zube nakon neobično tople subote. Vidi: Prodavnice otvorene samo za starije od 65

„Nadao sam se da će manje penzionera izaći, zato smo i rekli da će prodavnice biti otvorene od četiri ujutru. A samo u Beogradu ih je izašlo oko 45.000-50.000. Voleo bih da sam video manji broj“, rekao je predsednik svih građana Srbije.

On je dodao da će ponovo biti organizovano da stariji mogu u nabavku nedeljom od četiri do sedam ujutru, ako „kineski lekari ne kažu drugačije“.

„Ali, neka imaju u vidu da im svaki izlazak na ulicu ugrožava život“, rekao je Vučić.

Plate neće biti smanjivane

Vučić je naglasio i da plate neće biti smanjivane, ponovivši da Srbija ima novac i nema problema sa likvidnošću.

Srbija će, kako je rekao, odlučivati u narednim danima o daljim merama. Do sada se gledalo kako da se ublaži tragedija, a sada se kreće u kontranapad.

Napomena Penzina: Kontranapad je upravo ono što SZO očekuje od država. Vidi: SZO: Putanju pandemije koronavirusa možemo izmeniti

Izvor: RTV