Početna Magazin Godine Ostao bez naknade za pomoć drugog lica zbog prostitutki

Ostao bez naknade za pomoć drugog lica zbog prostitutki

Ostao bez naknade za pomoć drugog lica zbog prostitutki

U predgrađu Filadelfije, SAD, jednom 70-godišnjaku ukinuta je naknada za pomoć u kući kada su mu tokom kontrole ispod kreveta pronašli – prostitutku. I to nije sve! Pročitajte priču koja kao da dolazi iz studentskog doma ili srednjoškolskog internata…

Stariji muškarac je boravio u javnoj ustanovi za život starijih osoba uz asistenciju, ali njeno gašenje označilo je i kraj njegovog „idiličnog“ života.

Utvrđeno je da „živahni starac“, ne samo da je živeo na račun grada, već je „švercovao“ alkohol drugim korisnicima pomoći u domu, i tako zarađen novac trošio za prilično raskalašan život, računajući tu i angažovanje „prijateljica noći“.

S obzirom da je bio boljeg zdravlja od ostalih korisnika, za novac je odlazio u radnju da donese alkohol onima koji nisu bili toliko pokretljivi, ili su bili prikovani za krevet.

Ceo slučaj je otkriven pred zatvaranje doma. Naime, lokalne vlasti potpisale su ugovor sa nekoliko privatnih aktera koji bi preuzeli stanovnike doma, a grad bi nastavio finansiranje troškova.

Izgleda da je vest o premeštaju uzbunila stanovnike doma koji su bili zabrinuti za snabdevanje alkoholom nakon preseljenja?

Lokalna samouprava platila je preko milion dolara pomoći za asistirano življenje za 21 stariju osobu u 2014. godini (oko 4.000 dolara mesečno), prenosi ABC News.