Filmska umetnost i umetnost življenja Foto albumi

Sleeping Beauty – prostitucija bez penetracije

Film o devojci koja sem lepote nema ništa i ljudima kojima samo mladost nedostaje, ali se zbog tog „nedostatka“ ponižavaju…

Film “Sleeping Beauty”, 2011. god. (Uspavana lepota) režirala je po sopstvenom scenariju australijska rediteljka Džulija Li. Prikazan je na Kanskom festivalu i od tada izaziva oprečne reakcije.

Studentkinja lepog ali bezizražajnog lica zarađuje baveći se različitim poslovima. Dobija priliku da zaradi tako što će u donjem vešu posluživati bogate goste na večeri koju organizuje madam Klara.

Madam joj predlaže i da popije čaj koji će je uspavati. Sa njom će noć provesti stariji gospodin ali neće doći do penetracije. Ona se ničega ne seća nakon te noći.

Svaki aspekt ovog filma je preispitivan ili kritikovan. Kritičar lista Gardijan je zaključio da film nije erotična, već “tanatoična” (tanatos = smrt) crna komedija o tome kako muškarci odvraćaju od sebe misli o bliskoj smrti i kako se ponašaju kad imaju novac i status, ali ne i mladost.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija