Foto albumi Porodica i društvo

Nosač aviona za unuka

Dvanaestogodišnjeg Kineza Guo Fua njegov deda je obradovao za rođendan neobičnim poklonom – nosačem aviona dužine 12 m koji može da ponese na sebi 20 ljudi.

Uz nosač, dečak je dobio i model vojnog aviona. I avion i nosač napravio je sam osamdesetogodišnji deda.

Deka Ven Judžu dobio je ideju za poklon nakon što se dečak našalio da bi on, kao iskusan mornar, trebalo da mu napravi jedan nosač aviona kako bi on mogao da pokaže svoje makete aviona.

Deda se nasmejao, ali i rešio da svog unuka iznenadi. Uz pomoć prijatelja, vredno je radio mesec dana i napravio model nosača u razmeri 1:25, 12 metara dužine i dva metra širine.

Gospodin Judžu je novinarima koji su došli da snime prvu plovidbu nosača u zalivu grada Ćingdao objasnio da je ranije često pravio manje brodove iz zadovoljstva pošto mu je maketarstvo hobi, ali mu se kod ovog projekta dopalo i to što mnogi ljudi nikada nisu videli pravi nosač aviona, pa je na ovaj način tu vrstu plovila mogao da im približi.

Naravno, najbitnije je bilo obradovati unuka, ali gospodin Judžu kaže da mu je drago što je pored njega obradovao i mnoge druge.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija