Nekadašnji večiti student, a sada diplomirani građanin

Da li je istina to što kažu da nikad nije kasno da ostvarite snove? Izgleda da jeste!

Milan Bosiljčić, rođen 1931. godine, posle završetka svog školovanja počeo je da studira na Državnom institutu za fiskulturu – DIF-u (danas Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja) gde je prvi put došao u kontakt sa glumom. U to vreme, snimano je mnogo međunarodnih avanturističkih filmova. Često su uzimali studente DIF-a za kaskadere.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Prvu filmsku ulogu Milan je dobio 1957. godine u avanturističkom filmu „Burlak“. Kasnije je njegov uspeh u filmskoj industriji rastao jer je po preporuci Alberta Latuada, italijanskog režisera sa kojim je Bosiljčić radio, otišao da studira u dramskoj školi u Rimu, ostavivši svoju sportsku diplomu da čeka.

Podsećamo na tekst: Srpski penzioner postao influenser

Malo bi bilo reći da je poštovan od strane drugih srpskih glumaca:

„Milan je svestran čovek. Svi su mu se divili kad god bi bio u svojoj beloj odeći na svom motoru“, kaže Gojko Mitić, srpski glumac i reditelj.

Naš kaskader poliglota je dao veliki doprinos nemačkoj i indijskoj kinematografiji.

Bavio se i koreografijom za istorijski film „Goja ili loš put znanja“.

Na vrhuncu popularnosti, Milan Bosiljčić Beli je bio na naslovnim stranama GDR magazina „Filmsko ogledalo“ na izdanjima 5/1973 i 11/1976. U njegovu čast, napravljene su mnogobrojne razglednice sa njegovim likom.

Pored svega što je postigao u životu, Milan Bosiljčić je i dalje imao želju da diplomira na DIF-u.

„Ja sam lično bio vrlo siguran zato što sam se dugo spremao i to sam voleo i mislim da su profesori shvatili koliko je meni bilo stalo da diplomiram jer nekako čovek u ovim godinama sve voli da završi“, objasnio je Bosiljčić za RTS.

Profesori DIF-a, iznenađeni količinom znanja koju je pokazao, nagradili su gospodina Bosiljčića diplomom.

Tako je posle 70 godina Milan Bosiljčić Beli konačno ostvario svoj san. Time je i svima dokazao da nikad nije kasno za ostvarenje svojih snova!

Još jedna neverovatna priča: U 96. godini života, postala je članica death metal grupe

Izvori: Deutcshe Wikipedia, RTS
Fotografija:

Apachen-Percussion-5, Greg-Z za imfdb