Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 12. do 19. septembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 12. do 19. septembra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 12. do 19. septembra 2016. godine

Neprijatnosti koje bi nam se mogle desiti ove sedmice, nelagoda i nezadovoljstvo koje će se uvući u srca mnogih, zapravo deluju kao snažan pokretač. Ovo je sedmica promena koja nas vodi od letargije ka zanosu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Priča ove sedmice se, u osnovi i uopšteno, razvija na sledeći način:

Shvatamo ono što nam je do juče možda i bilo pred očima, ali mi nismo mogli/želeli da to primetimo. Ništa novo, ali nešto tek sad shvaćeno ili nešto što je vest samo za nas, a našoj okolini je odavno poznato.

Ovo, za nas novo, saznanje zabrinjava jer osećamo da smo pogrešno radili, da smo se nepravedno postavili prema nekome ili da je neko bio nepravedan prema nama. Naše samopouzdanje je poljuljano, ili se to dešava sa samopoštovanjem.

Melanholija se polako prikrada i uvlači u nas. Patimo jer su nas povredili, zato što smo povredili sami sebe ili zato što smo mi povredili druge.

Koliko god saznanja bila bolna, ona zapravo pokreću. Sada shvatamo mnogo bolje svoje potrebe, ali i potrebe drugih. Znamo kako ono što je potrebno nama, utiče na našu okolinu. Šta je potrebno dati u kompenzaciju, gde je neophodno ispoštovati granice i koliko visoko možemo da postavimo ciljeve.

Ono što je potrebno da uradimo da bismo ostvarili svoje želje, izbaciće nas iz ušuškanosti i učiniti da se, isprva, osećamo i neprijatno. Ali je potrebno. Verovatno ćemo morati da raskrstimo sa nekim stvarima, moguće i sa nekim ljudima. Ali je neophodno da jedno poglavlje bude završeno pre nego što se započne novo.

Želje i potrebe nisu uvek jedno te isto, hajde da to razjasnimo. Može biti, ali ne mora da znači. Potreba je mogućnost da platite račune, želja je da novac koji ste spremili za račune potrošite u kafani na društvo i muziku. Želje i potrebe sada treba uskladiti.

Da bismo krenuli dalje, treba da znamo kuda nam je najbolje ići. Put u kome smo uskladili želje i potrebe jeste onaj koji će nas odvesti najdalje.

Sada želimo mnogo i želimo strasno. Možemo mnogo toga ako sledimo taj elan, tu veru u sebe. Nakon oblaka, sunce. Nakon melanholije, polet. Raskrstili smo, idemo dalje.

Kraj sedmice ćemo dočekati željni i voljni da rizikujemo, da menjamo i da eksperimentišemo. Ove promene treba shvatiti kao proces koji traje. Sada smo u fazi raščišćavanja i prikupljanja informacija, planiranja i traženja prostora za nove temelje.

Ali još nije pogodno vreme za počinjanje novog. Setite se – doba je retrogradnog Merkura. Ne želite da ono što ste počeli, nakon nekog vremena morate da ispravljate i prepravljate.

Čekajte oktobar, ali iskoristite ovo vreme i svojevrsnu katarzu koju ćemo osetiti nakon lunarne eklipse ove sedmice, da što bolje pripremite teren.

Kako u poslovnoj sferi, tako i u sferi srca, ova sedmica će predstavljati prelaz od nedostatka samopouzdanja i straha od drugačijeg, do snažne želje da se uzmu uzde u sopstvene ruke, naprave jasni rezovi sa svim lošim iz prošlosti i krene dalje, novim pravcem.

Dakle, u redu je menjati i u redu je gledati ka novim ciljevima u životu. Ali ovu nedelju shvatite kao vreme planiranja puta, ne kao vreme započinjanja nove avanture.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – konjukcija Sunca i retrogradnog Merkura u Devici
  Merkur retrogradni u Devici kvadrat Mars u Strelcu
 • utorak – Sunce u Devici kvadrat Mars u Strelcu
 • četvrtak – Sunce u Devici opozicija Hiron retrogradni u Ribama
 • petak (21:05h) – Lunarna eklipsa (pomračenje Meseca) – 24 stepen Ribe
  Mars u Strelcu kvadrat Hiron retrogradni u Ribama
  Sunce u Devici inkonjukcija retrogradni Uran u Ovnu
 • subota – Venera u Vagi inkonjukcija Hiron retrogradni u Ribama
 • nedelja – Venera u Vagi opozicija retrogradni Uran u Ovnu
  nedelja – Mars u Strelcu trigon retrogradni Uran u Ovnu