Početna Magazin Godine Društvo Kuhinja na točkovima

Kuhinja na točkovima

Kuhinja na točkovima povezuje pružanje dveju usluga socijalne zaštite – pomoć mladima sa intelektualnim smetnjama i pomoć slabo pokretnim, starijim osobama – i omogućava Beograđanima da pokažu humanost, a da se pri tom dobro hrane

Kuhinja na točkovima je usluga svakodnevne dostave kvalitetnih i toplih obroka na kućne adrese svima kojima je potrebna redovna ishrana koju ne mogu ili nemaju vremena sami sebi da obezbede. Ovako je ukratko opisan projekat „Kuhinje na točkovima“ na njihovom sajtu.

„Kuhinja na točkovima“ je projekat koji omogućava mladima sa intelektualnim smetnjama društveno uključivanje i zapošljavanje, teško pokretnim i bolesnim starim osobama obezbeđuje kompletne, kvalitetne obroke, starateljima i svima koji se brinu za svoje starije pruža značajnu pomoć, a svima ostalima nudi šansu da, naručivanjem povoljnog, a kvalitetnog obroka, urade nešto korisno i lepo za svoje sugrađane.

Udruženje „Naša kuća“ je pokrenulo pilot-projekat zahvaljujući kome je, tokom 2012. godine, dostavljeno više od 5.000 obroka starijim Beograđanima. Ovaj uspeh je jasno ukazao na potrebu povećanja kapaciteta jer je ova usluga više od obične dostave.

Beogradska opština Zvezdara je 2013. godine ovom udruženju dodelila prostor od 200 kvadratnih metara koji je tokom ove, 2014. godine, rekonstruisan. U četvrtak, 4. decembra 2014. svečano je otvoren nov prostor „Kuhinje na točkovima“.

Pilot-projekat su podržali: Balkanski fond za lokalne inicijative, Katolička služba pomoći Caritas i Delegacija Evropske unije u Srbiji, a rekonstrukciju prostora kojom je ova socijalna usluga proširena na ceo Beograd podržali su: Ambasada Kraljevine Norveške, Trag fondacija, Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Hypo Alpe-Adria banka, Coca-Cola Hellenic Srbija, Strauss Adriatica, Wagen trade…

Svako preduzeće i svaki pojedinac može doprineti radu i daljem razvitku „Kuhinje na točkovima“ naručivanjem dostave keteringa ili pojedinačnog obroka po punoj, ali i dalje više nego pristupačnoj ceni. Hrana se naručuje na telefone 011 2888 084 i 065 2888 084 od 9.30 do 15h. Ukoliko želite da obrok dobijete istog dana, trebalo bi da naručite do 11h.

Osnovni dnevni obrok sastoji se od glavnog jela (meso sa prilogom/riba/vegeterijansko jelo), sezonske salate i hleba. Lepo ćete jesti, a doprinećete tome da i neki vaš stariji sugrađanin dobije kvalitetan obrok po još povoljnijoj ceni.

Možete se javiti „Kuhinji na točkovima“ ukoliko znate nekog starijeg Beograđanina kome nedostaje topli obrok. Starije osobe plaćaju još nižu cenu. Takođe, „Kuhinja na točkovima“ organizuje i obuku i zapošljavanje osoba sa intelektualnim smetnjama na poslovima vezanim za restoran, kuhinju i dostavu hrane.

Više informacija o svemu možete dobiti na sajtu kuhinjanatockovima.com ili na gorenavedene brojeve telefona.

Sjajan projekat koji povezuje pružanje dveju usluga socijalne zaštite, omogućava Beograđanima da pokažu humanost, a da se pri tom dobro hrane i naglašava veze među nama, veze koje čine Beograd onim što jeste.