Početna Magazin Godine Beogradska filijala PIO fonda slaće predmete na obradu širom Srbije

Beogradska filijala PIO fonda slaće predmete na obradu širom Srbije

U PIO fondu je izvršena reorganizacija i preraspodela posla tako da je deo predmeta beogradske filijale prosleđen organizacionim jedinicama širom Srbije na obradu. 

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) izvršena je reorganizacija i preraspodela posla tako da je deo predmeta beogradske filijale prosleđen organizacionim jedinicama širom Srbije na obradu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U Filijali PIO fonda Beograda kasnilo se sa izdavanjem rešenja o penzionisanju zbog štrajka zaposlenih tokom proleća 2014. godine, pišu Večernje novosti. Nova, privremena organizacija je u potpunosti u skladu sa zakonom i statutom i neće usloviti dodatne troškove. Urađena je u interesu osiguranika kako bi se njihovi zahtevi rešili u što kraćem roku.

Povećan broj nerešenih zahteva u Beogradu posledica je štrajka, a da osiguranici ne bi trpeli, urađena je preraspodela na zakonit, racionalan i najekonomičniji način, što je bila obaveza i odgovornost rukovodstva Fonda„, saopštio je PIO fond.

U Beogradu je ubedljivo najveći broj zahteva za rešavanje i ogroman je broj korisnika i osiguranika. „Beogradska i novobeogradska filijala imaju ukupno 15.000 nerešenih predmeta podnetih po svim osnovama, od čega je oko 6.000 za starosnu penziju“, objasnili su Novostima u PIO fondu.

„Rad je izuzetno dobro organizovan s obzirom na to da je beogradska, najveća filijala u sistemu PIO sa više od 412.000 korisnika i 820.000 osiguranika, koja prosečno godišnje primi oko 120.000 zahteva samo za upravni postupak i koja je, neposredno pred početak štrajka, imala samo 9.000 nerešenih zahteva po svim osnovama.“

Oko 6.000 predmeta iz beogradske i novobeogradske filijale prosleđeno je ostalim koje rade u zakonskim rokovima, kako bi se njihovim angažovanjem postigao viši nivo ažurnosti. Do sada je doneto više od 2.000 rešenja„, kažu u PIO fondu.