Početna Magazin Godine Beogradska filijala PIO fonda slaće predmete na obradu širom Srbije

Beogradska filijala PIO fonda slaće predmete na obradu širom Srbije

Beogradska filijala PIO fonda slaće predmete na obradu širom Srbije

U PIO fondu je izvršena reorganizacija i preraspodela posla tako da je deo predmeta beogradske filijale prosleđen organizacionim jedinicama širom Srbije na obradu. 

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond) izvršena je reorganizacija i preraspodela posla tako da je deo predmeta beogradske filijale prosleđen organizacionim jedinicama širom Srbije na obradu.

U Filijali PIO fonda Beograda kasnilo se sa izdavanjem rešenja o penzionisanju zbog štrajka zaposlenih tokom proleća 2014. godine, pišu Večernje novosti. Nova, privremena organizacija je u potpunosti u skladu sa zakonom i statutom i neće usloviti dodatne troškove. Urađena je u interesu osiguranika kako bi se njihovi zahtevi rešili u što kraćem roku.

Povećan broj nerešenih zahteva u Beogradu posledica je štrajka, a da osiguranici ne bi trpeli, urađena je preraspodela na zakonit, racionalan i najekonomičniji način, što je bila obaveza i odgovornost rukovodstva Fonda“, saopštio je PIO fond.

U Beogradu je ubedljivo najveći broj zahteva za rešavanje i ogroman je broj korisnika i osiguranika. “Beogradska i novobeogradska filijala imaju ukupno 15.000 nerešenih predmeta podnetih po svim osnovama, od čega je oko 6.000 za starosnu penziju”, objasnili su Novostima u PIO fondu.

“Rad je izuzetno dobro organizovan s obzirom na to da je beogradska, najveća filijala u sistemu PIO sa više od 412.000 korisnika i 820.000 osiguranika, koja prosečno godišnje primi oko 120.000 zahteva samo za upravni postupak i koja je, neposredno pred početak štrajka, imala samo 9.000 nerešenih zahteva po svim osnovama.”

Oko 6.000 predmeta iz beogradske i novobeogradske filijale prosleđeno je ostalim koje rade u zakonskim rokovima, kako bi se njihovim angažovanjem postigao viši nivo ažurnosti. Do sada je doneto više od 2.000 rešenja“, kažu u PIO fondu.