Kisić Tepavčević posetila Gerontološki centar u Rumi

Darija Kisić Tepavčević je, sa Mirsadom Đerlekom, posetila Gerontološki centar u Rumi. U ovoj ustanovi za smeštaj starijih svi korisnici su kompletno imunizovani.

Gerontološki centar u Rumi posetili su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Podsećamo, iako su posete domovima dozvoljene krajem januara, bilo je prilično teško, ako ne i nemoguće, organizovati ih u većini domova. Posle inicijativa i apela javnosti, sredinom aprila 2021. godine, dozvoljen je i izlazak iz domova za stare. Uslovi su veoma strogi. V: Preporuka o izlasku vakcinisanih korisnika domova za stare

Kisić Tepavčević zahvalila se svim korisnicima Gerontološkog centra u Rumi na strpljenju i poštovanju svih dosadašnjih mera. Istakla je da su mere donete isključivo sa ciljem zaštite njihovog zdravlja i dodala da nisu bile nimalo lake.

Ona je pohvalila i zaposlene koji su pokazali veliku odgovornost i požrtvovanost u toku pandemije koronavirusa.

„Oni su više od godinu dana bili u karantinu i nikada se nisu žalili jer su znali da je takvo ponašanje najbolji način da sačuvaju svoje, kao i zdravlje svojih najbližih“, rekla je ministarka.

Pravi primer odgovornog ponašanja i korisnika i zaposlenih jeste Gerontološki centar u Rumi, smatra ministarka. Svi korisnici i zaposleni su vakcinisani i revakcinisani. Zato je Gerontološki centar Ruma „prilično bezbedno okruženje kad jr u pitanju koronavirus“. Zato su u skladu sa epidemijskim preporukama organizovane i posete i izlasci korisnika iz doma.

Državni sekretar Mirsad Đerlek korisnicima je uručio i pakete vitamina koje je obezbedila država. On je istakao da je Srbija od početka izabrala ozbiljnu strategiju u borbi sa pandemijom koronavirusa. Takođe, naveo je i da je ovo još jedna u nizu mera da se pomogne najranjivijoj populaciji, koja je pokazala veliku disciplinovanost kada je u pitanju vakcinacija.

Mirsad Đerlek je naveo podatak da je u Beogradu 70,2 odsto osoba starijih od 65 godina vakcinisano.

Izvor: RTS

Moglo bi vas zanimati: