Kisić Tepavčević posetila Gerontološki centar u Rumi

Darija Kisić Tepavčević je, sa Mirsadom Đerlekom, posetila Gerontološki centar u Rumi. U ovoj ustanovi za smeštaj starijih svi korisnici su kompletno imunizovani.

Gerontološki centar u Rumi posetili su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Podsećamo, iako su posete domovima dozvoljene krajem januara, bilo je prilično teško, ako ne i nemoguće, organizovati ih u većini domova. Posle inicijativa i apela javnosti, sredinom aprila 2021. godine, dozvoljen je i izlazak iz domova za stare. Uslovi su veoma strogi. V: Preporuka o izlasku vakcinisanih korisnika domova za stare

Kisić Tepavčević zahvalila se svim korisnicima Gerontološkog centra u Rumi na strpljenju i poštovanju svih dosadašnjih mera. Istakla je da su mere donete isključivo sa ciljem zaštite njihovog zdravlja i dodala da nisu bile nimalo lake.

Ona je pohvalila i zaposlene koji su pokazali veliku odgovornost i požrtvovanost u toku pandemije koronavirusa.

„Oni su više od godinu dana bili u karantinu i nikada se nisu žalili jer su znali da je takvo ponašanje najbolji način da sačuvaju svoje, kao i zdravlje svojih najbližih“, rekla je ministarka.

Pravi primer odgovornog ponašanja i korisnika i zaposlenih jeste Gerontološki centar u Rumi, smatra ministarka. Svi korisnici i zaposleni su vakcinisani i revakcinisani. Zato je Gerontološki centar Ruma „prilično bezbedno okruženje kad jr u pitanju koronavirus“. Zato su u skladu sa epidemijskim preporukama organizovane i posete i izlasci korisnika iz doma.

Državni sekretar Mirsad Đerlek korisnicima je uručio i pakete vitamina koje je obezbedila država. On je istakao da je Srbija od početka izabrala ozbiljnu strategiju u borbi sa pandemijom koronavirusa. Takođe, naveo je i da je ovo još jedna u nizu mera da se pomogne najranjivijoj populaciji, koja je pokazala veliku disciplinovanost kada je u pitanju vakcinacija.

Mirsad Đerlek je naveo podatak da je u Beogradu 70,2 odsto osoba starijih od 65 godina vakcinisano.

Izvor: RTS

Moglo bi vas zanimati: