Još 30.000 vaučera za odmor u Srbiji

Biće obezbeđeno još 30.000 vaučera za odmor u Srbiji. Ova odluka je doneta kako zbog velikog interesovanja građana, tako i zbog potrebe da se pomogne domaćem turizmu.

Na sednici održanoj 1. dana jula 2021. godine, Vlada Srbije usvojila je niz odluka. Između ostalog, odobrena su sredstva za još 30.000 vaučera za odmor u Srbiji.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Vlada Srbije je odobrila sredstva u iznosu od 150 miliona dinara za subvencije u oblasti domaćeg turizma, odnosno za dodatnih 30.000 turističkih vaučera.

Ovo nije prvi put da se u toku ove godine odobravaju dodatna sredstva za turističke vaučere. Podsećamo, prvih 100.000 vaučera je podeljeno za mesec i po dana u januaru do polovine februara. Kako je svojevremeno navela ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić: „Dvadeset hiljada vaučera smo podelili za sat i po vremena“.

Tokom maja meseca podeljeno je još 20.000 vaučera. Dakle, ukupno je, od početka 2021. godine zaključno sa majem mesecom, bilo podeljeno 120.000 vaučera.

Ministarka Matić je tada rekla da se razmišlja da se ove godine podeli ukupno 500.000 vaučera za odmor u domaćem smeštaju. Prethodne, 2020. godine, podeljeno je 274.000 vaučera.

U saopštenju Vlade Srbije u vezi sa odlukom od 1. jula, naglašava se sledeće:

„S obzirom na ogromno interesovanje koje građani iskazuju za turističke vaučere, ali i potrebu za oporavkom i razvojem domaćeg turizma, ova odluka značajno će doprineti povećanju turističkog prometa i pratećih uslužnih i privrednih delatnosti, a time i ekonomskom rastu.“

Za korišćenje turističkih vaučera građanima je na raspolaganju više od 2.000 ugostiteljskih objekata u Srbiji. Najtraženije destinacije do sada su bile: Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Izvor: RTS