Podeljeni vaučeri za odmor u Srbiji 2021. godine

Svi vaučeri za odmor u Srbiji 2021. godine već su podeljeni. Izdvojeno je 100 miliona dinara iz budžeta za još 20.000 novih vaučera.

Za 2021. godinu je odobreno 100.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji. Usled velikog interesovanja, početkom februara ove godine su podeljeni svi predviđeni vaučeri. Direktorka Tustičke organizacije Srbije Marija Labović kaže da je rebalansom budžeta predviđeno još 100 miliona dinara. To je dovoljno za novi kontigent od 20.000 vaučera.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Za prvih 100.000 vaučera je izdvojeno 500 miliona dinara iz budžeta države Srbije. Vrednost jednog vaučera iznosi 5.000 dinara, a ukupna suma opredeljena za ovogodišnje vaučere iznosi 600 miliona dinara.

Još uvek se ne zna kada će početi podela dodatnih 20.000 vaučera, navodi Labović. Dodaje da, osim što su građani iskazali veliko interesovanje za ovaj vid subvencionisanog odmora, veoma su zainteresovani i oni koji vaučere primaju.

Čak 1848 objekata se javilo za prijem vaučera. Najveći broj njih se nalazi u Sokobanji, a zatim i u Vrnjačkoj Banji, Zlatiboru, Kopaoniku, Prolom i Lukovskoj Banji. Labović ocenjuje da je očigledno da su vaučeri opravdali svoje uvođenje.

Otkako se krenulo sa podelom vaučera, iz godine u godinu se beleži porast broja domaćih turista u Srbiji. Mere subvencionisanja su rezultirale povećanjem broja dolazaka i noćenja turista iz naše države.

Međutim, domaći turizam je stagnirao pre nego što se krenulo sa ovim merama. Ozbiljne posledice je pretrpeo svetski turizam u 2020. godini. Može se reći da je domaći turizam donekle uspeo da kompenzuje ukupan gubitak zahvaljujući interesovanju domaćih turista za odmor u Srbiji.

Ove godine se očekuje još veći broj turista koji će svoj odmor provesti u Srbiji. Informacije sa terena o dosadašnjim rezervacijama govore da su očekivanja veoma realna, kaže Labović.

Pravo na prijavu za turističke vaučere imaju penzioneri, studenti i zaposleni sa primanjima manjim od 70.000 dinara. Takođe, obavljena rezervacija za minimum pet noćenja jeste neophodan preduslov za prijavu za vaučer.

Izvor: ekapija
Fotografija: Danijel Milojković, Niš – Tvrđava

Moglo bi vas zanimati: