Google uskoro blokira starije Androide

Gugl (Google) uskoro blokira starije Androide, saopštila je ova kompanija. Ako imate Andoid telefon, proverite i reagujte na vreme da se ne biste našli u čudu krajem septembra.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kompanija Google saopštila je da će 27. septembra 2021. da blokira starije verzije Androida. Guglovi korisnici koji koriste starije verzije Androida neće moći da se prijave na svoj Google nalog na tom uređaju od tog dana. U pitanju su korisnici koji na svojim na svojim pametnim telefonima imaju instaliran Android 2.3.7 ili neku stariju verziju .

„To predstavlja deo naših stalnih napora da zaštitimo svoje korisnike. Ako se korisnici prijave na svoj Gugl nalog nakon 27. septembra, možda će dobiti obaveštenje o grešci u korisničkom imenu ili lozinci. To podrazumeva i korišćenje usluga Gmail, Youtube, Google Maps, Play Store, Google Drive“, navodi se u saopštenju kompanije Google.

Očekuje se da promena koju Gugl najavljuje uticati na ljude koji i dalje koriste stariju tehnologiju. Android 2.3.7 objavljen je pre skoro 10 godina. Dakle, „ugroženi“ su vlasnici telefona starih deceniju i više.

Ipak, oni će i dalje moći da koriste neke usluge, ukoliko su poreko programa za pretraživanje već ulogovani na svoj Google nalog. Vlasnici telefona sa instaliranim Androidom 2.3.7 će i dalje ćete moći da koristite neke Guglove usluge ako su prijavljeni preko pretraživača. Ukoliko uređaji koji koriste Android 2.3.7 mogu da se ažuriraju i preuzmu Android 3.0, njihovi vlasnici će i dalje moći da se bez problema prijavljuju na svoje Google naloge. Savet je, dakle, da se proveri da li stari pametni telefon podržava nadogradnju softvera i da se iskoristi ta opciju.

Kako piše Nova ekonomija, na uređajima koji koriste stariju verziju Android 3.0 (Honeicomb) prijavljivanje na Guglove naloge i dalje će biti moguće. Među starijim verzijama su i Android 1.0, 1.1, 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo i 2.3 Gingerbread.

Izvor: Nova ekonomija

Moglo bi vam biti interesantno: