Elektronsko izdavanje vozačke dozvole

Građanima Srbije je sada dostupno i elektronsko izdavanje vozačke dozvole. Ovako izdate, vozačke dozvole se šalju na kućnu adresu naručioca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je uvelo izdavanje vozačkih dozvola uz podnošenje zahteva preko interneta. Pored toga, novina je i da je omogućeno dostavljanje dozvola na kućnu adresu vozača.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ako je potrebno da se podnese zahtev za izdavanje vozačke dozvole u slučaju isteka njene važnosti, promene imena ili prebivališta, građani Srbije sada to mogu da urade elektronski.

Elektronska usluga „Zamena vozačke dozvole (dostava na kućnu adresu)“ omogućava građanima da, bez odlaska u policijsku stanicu, podnesu zahtev za izdavanje vozačke dozvole i ako im je ona ukradena, ukoliko su je izgubili ili oštetili.

Građani ovoj elektronskoj usluzi mogu pristupiti preko sajta Ministarstva ili direktno na portalu eUprave.

Linkovi: sajt Ministarstva „Zamena vozačke dozvole (dostava na kućnu adresu)“ i portal eUprave „Zamena vozačke dozvole„.

Mihajlo Jovanović, direktor Kancelarije za informacione tehnologije rekao je da nova usluga omogućava građanima da ne moraju da dođu „na šalter“ kada dođe vreme za zamenu vozačke dozvole. Sada im je dostupno elektronsko izdavanje vozačke dozvole. Elektronskim putem će i platiti ovu uslugu, a vozačka dozvola će im stići na kućnu adresu. Uslugu donošenja dozvola na kućne adrese vrši Javno preduzeće Pošta Srbije.

„Bezbednost podataka u celom procesu je dignuta na najviši nivo. Građani pristupaju portalu sa kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i u svakom trenutku mogu da vide postupak izdavanja svoje vozačke dozvole“, objasnio je Jovanović.

Prezentaciji ove nove usluge prisustvovao je i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova. On je najavio da će se ovo ministarstvo truditi da olakša, ubrza i osavremeni i sve druge upravne poslove s građanima.

Izvor: Beta
FotografijaS. Hermann & F. Richter za Pixabay

Mogli bi vas zanimati tekstovi: