Drugi sajam penzionera u Kuli

Drugi sajam penzionera u Kuli održan je 21. oktobra 2019. godine u holu Pionirskog doma.

Drugi sajam penzionera u Kuli je pružio priliku najstarijim građanima da uživaju u lepom ambijentu i druženju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Penzioneri su mogli da probaju brojne proizvode i da se raspitaju o uslugama koje se nude. Predstavila su se brojna udruženja, lokalni proizvođači zdrave hrane, apoteke, banke, osiguravajuća društva, domovi za stare, Crveni krst…

Obavljen je niz besplatnih zdravstvenih pregleda. Takođe, organizovan je prigodan program u kojem su učestvovala deca iz KUD Srbija. Penzioneri su mogli da učestvuju u šahovskom turniru i tomboli, na kjoj je glavna nagrada bila vikend boravak u banji Junaković.

Prema rečima Zorice Demković, zamenice predsednika Skupštine opštine Kula, odziv najstarijih sugrađana i udruženja penzionera je bio veliki.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom opštine Kula, a uz podršku Turističke organizacije opštine Kula. Pored predsednika opštine Kula, Damjana Miljanića i zamenice predsednika SO Kula Zorice Demković, ovogodišnjem sajmu je prisustvovala i Sandra Babić, direktorica Doma za stare i penzionere u Kuli i direktor Turističke organizacije opštine Kula Vladimir Stanković.

Cilj manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže. Manifestacija služi i da se podigne društvena svest o važnosti unapređenja zdravog i aktivnog starenja.

Izvor: 025
Fotografija: Stare kuće u Kuli, Wikipedia

Drugi sajmovi za najstarije u regionu: