Sajam za zrele generacije „Pravo doba“ od 16. do 18. maja 2019.

„Pravo doba“ sajam za zrele generacije i sve članove porodica održaće se od četvrtka, 16. do subote, 18. maja 2019. na Zagrebačkom velesajmu.

Peto izdanje ovog jedinstvenog projekta nudi zabavu, edukaciju, rekreaciju, zdravstvene preglede i savetovanja. Govorićemo o aktuelnim i interesantnim temama koje se tiču života u zrelom dobu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jedna od tema je zapošljavanje penzionera, pa svi zainteresirani za dodatnu zaradu mogu dobiti korisne informacije na ovom Sajmu.

Rehabilitacioni centri, banje, zdravstvene ustanove predstaviće svoje usluge i ponuditi pogodnosti za posetioce Sajma.

U saradnji s izlagačima, organizuje se Besplatni mali sistematski pregled, tokom koga će moći da se proveri sluh, vid, krvni pritisak, gustina kostiju, nivo glukoze u krvi, kao i da se uradi EKG. Dom zdravlja Zagreb – Centar „preseliće“ svoje ordinacije na Zagrebački velesajam, gde će organizovati sistematski pregled, nakon koga sledi i konsultacija sa lekarom.

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se dovoljno slobodnog vremena za putovanja, bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane usled roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Zbog toga će na Sajmu učestvovati i turističke agencije sa zanimljivim programima putovanja, a različite kreativne radionice možda će vas podstaći da pronađete novi hobi.

Ponekad se pojavi i potreba za dodatnom negom i upotrebom pomoćnih sredstava. Zato će domovi za starije osobe na Sajmu „Pravo doba“ predstaviti svoju ponudu, a preduzeća s opremom i pomagalima koja olakšavaju kretanje i svakodnevne aktivnosti ponudiće svoje proizvode i savete o njihovoj primeni.

Posetioce očekuje bogat, zanimljiv i edukativan prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica za aktivno i zdravo starenje.

Čitaonica sajma „Pravo doba“ je i ove godine mesto opuštanja i razmene knjiga.

Organizator Sajma „Pravo doba“ je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradska kancelarija za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Fondacija „Zajednički put“.

Radno vreme sajma „Pravo doba“ je od 10 do 18 sati.

Ulaz na Sajam je besplatan.

Više informacija na internet stranici Sajma Pravo doba i Facebook stranici Sajma