Sajam za zrele generacije „Pravo doba“ od 16. do 18. maja 2019.

„Pravo doba“ sajam za zrele generacije i sve članove porodica održaće se od četvrtka, 16. do subote, 18. maja 2019. na Zagrebačkom velesajmu.

Peto izdanje ovog jedinstvenog projekta nudi zabavu, edukaciju, rekreaciju, zdravstvene preglede i savetovanja. Govorićemo o aktuelnim i interesantnim temama koje se tiču života u zrelom dobu.

Jedna od tema je zapošljavanje penzionera, pa svi zainteresirani za dodatnu zaradu mogu dobiti korisne informacije na ovom Sajmu.

Rehabilitacioni centri, banje, zdravstvene ustanove predstaviće svoje usluge i ponuditi pogodnosti za posetioce Sajma.

U saradnji s izlagačima, organizuje se Besplatni mali sistematski pregled, tokom koga će moći da se proveri sluh, vid, krvni pritisak, gustina kostiju, nivo glukoze u krvi, kao i da se uradi EKG. Dom zdravlja Zagreb – Centar „preseliće“ svoje ordinacije na Zagrebački velesajam, gde će organizovati sistematski pregled, nakon koga sledi i konsultacija sa lekarom.

Ulaskom u pedesete i šezdesete godine pojavljuje se dovoljno slobodnog vremena za putovanja, bavljenje aktivnostima koje su do tada bile zanemarivane usled roditeljskih, poslovnih i drugih obaveza. Zbog toga će na Sajmu učestvovati i turističke agencije sa zanimljivim programima putovanja, a različite kreativne radionice možda će vas podstaći da pronađete novi hobi.

Ponekad se pojavi i potreba za dodatnom negom i upotrebom pomoćnih sredstava. Zato će domovi za starije osobe na Sajmu „Pravo doba“ predstaviti svoju ponudu, a preduzeća s opremom i pomagalima koja olakšavaju kretanje i svakodnevne aktivnosti ponudiće svoje proizvode i savete o njihovoj primeni.

Posetioce očekuje bogat, zanimljiv i edukativan prateći program koji se sastoji od stručnih skupova i radionica za aktivno i zdravo starenje.

Čitaonica sajma „Pravo doba“ je i ove godine mesto opuštanja i razmene knjiga.

Organizator Sajma „Pravo doba“ je Zagrebački velesajam, a suorganizatori stručnog i popratnog programa su Grad Zagreb – Gradska kancelarija za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Fondacija „Zajednički put“.

Radno vreme sajma „Pravo doba“ je od 10 do 18 sati.

Ulaz na Sajam je besplatan.

Više informacija na internet stranici Sajma Pravo doba i Facebook stranici Sajma