Dom zdravlja Vračar dobio digitalni rendgen

Dom zdravlja Vračar dobio je novi mobilni digitalni rendgen aparat koji će se koristiti u kovid ambulanti. Digitalni rendgen je donacija Svetske zdravstvene organizacije.

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja zahvalio se Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) za sve što je učinila za Srbiju. Naglasio je da je ova donacija samo deo pomoći koju je naša država dobila od ove organizacije.

Pomoć SZO, kako je rekao ministar, čine konkretne stvari koje treba da pomognu građanima i zaposlenima u zdravstvu. Među te konkretne stvari spadaju: rendgen aparati, monitori, pulsni oksimetri, testovi, zaštitna oprema. Sve to je, kaže ministar Lončar, vidljivo golim okom i donosi benefite našim građanima.

Marijan Ivanuša, direktor Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji rekao je da je u poslednjih nekoliko meseci ova organizacija Srbiji dala opremu u ukupnoj vrednosti oko 2,6 miliona dolara.

„Pomoću donatora koji su obezbedili novac, odnosno raznih zemalja koje su shvatile koliko je solidarnost bitna u vreme Kovida-19, SZO je uspela da nabavi opremu koja je dopremljena u Srbiju“, rekao je Marijan Ivanuša.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović je u ime te zdravstvene ustanove zahvalio na, kako je rekao, izuzetno vrednoj donaciji.

Dom zdravlja Vračar je, pomoću ovog najsavremenijeg rendgena, upotpunio priču započetu pre tri godine – digitalizacija rendgen kabineta.

Izvor: Novosti

Mogli bi vam biti zanimljivi tekstovi: