Đilas najavio vraćanje novca penzionerima

Dragan Đilas je najavio vraćanje novca penzionerima. Na sajtu SSP uskoro će se naći kalkulator pomoću koga će moći da se izračuna koliko novca će država vratiti određenom penzioneru kada se vlast promeni.

Nesvakidašnju situaciju da ga toliko pominju u Narodnoj Skupštini, Dragan Đilas objašnjava kao dokaz sunovrata ovog društva i ove države do koga je dovale Srpska napredna stranka.

„Njihova priča – da je glas za opoziicju, glas za Đilasa, nije tačna. To je glas za povratak normalnosti, stabilnu, bezbednu, mirnu Srbiju u kojoj ćemo moći da pošaljemo našu decu ne samo u školu nego i na koncert i utakmicu, a da se ne plašimo za njih“, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde na televiziji Nova S.

„Glas za Aleksandra Vučića je glas i za to da mi zaista živimo u nestabilnoj i nesigurnoj zemlji, za rast cena, za pogoršanje naše pregovaračke pozicije o Kosovu i Metohiji“, rekao je.

Građanima je poručio da im garantuje „nikada nećemo ličiti na Aleksandra Vučića“.

Vraćanje novca penzionerima

Gostujući u emisiji „Među nama“, Dragan Đilas je rekao da je mnogo važnije da se ljudima kaže kako će zemlja da izgleda.

„Kako ćemo da rešimo ekonomske probleme, rast cena, da ne budemo pod sankcijama i izolacijom. To je smrtna kazna za ovu zemlju“, istakao je predsednik SSP.

Najavio je da će se na sajtu Stranke slobode i pravde uskoro naći kalkulator koji će svakom građaninu u Srbiji moći da pokaže koliko novca će mu država vratiti kada se vlast promeni.

„Gospodin Dušan Nikezić je izračunao, i ja danas mogu da kažem svakom građaninu Srbije, ko je imao penziju 35.000 dinara 2014. posle promene vlasti biće mu vraćeno 108.348 dinara, toliko mu je država uzela. Ko je imao 38.000 – 140.156, ko je imao 50.000 dinara 282.253 itd. Njima je to uzeto, a sve što se nekom uzme mora da se vrati. Vraćala se i stara devizna štednja koju su Vučić, Milošević, Šešelj i Dačić potrošili svojevremeno i to je bilo nestalo. Mi ćemo napraviti sutra da u ovoj zemlji zaista osetite neku sigurnost i stabilnost“, poručio je Đilas.

Očekuje da Srbija dođe u situaciju da SNS i SPS ne mogu da formiraju vlast.

„A onda je na ljudima iz cele opozicije, ne samo proevropske, da pokažu da li su spremni da se pravi tehnička Vlada koja će demontirati ovaj mafijaško – kriminalni režim, omogućiti slobodu medija i informacije ljudima da bi na nekim izborima glasali za listu kojoj veruju“, zaključio je Dragan Đilas.

Izvor: N1
Fotografija: Penzin.rs

Podsećamo: