Opština Zemun ustupila šaltere za penzionerske kartice

Beogradska opština Zemun ustupila je šaltere Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) za prijavu za penzionerske kartice i za njihovu podelu.

Gradska opština Zemun ustupila je svoje šaltere Fondu PIO na kojima zemunski penzioneri mogu da se prijave, ali i da preuzmu penzionerske kartice. Na ovaj način, beogradska opština Zemun, kažu, izlazi u susret svojim najstarijim sugrađanima.

„U razgovoru sa rukovodstvom Fonda PIO dogovorili smo se o dve stvari. Prvo, da odmah otvorimo dva šaltera u prostorijama Gradske opštine Zemun kako bi naši najstariji sugrađani mogli ovde da preuzmu penzionerske kartice sa kojima ostvaraju određene popuste prilikom korišćenja. Sa druge strane, s obzirom na to da se zgrada Fonda PIO na Novom Beogradu renovira, mi smo hteli da našim sugrađanima olakšamo kako ne bi morali da idu na Dorćol, gde su privremeno izmešteni punktovi z penzionerske kartice, već to mogu završiti u zgradi Opštine“, rekao je za Tanjug Gavrilo Kovačević, predsednik GO Zemun.

Podsećamo da je i Pošta Srbije od 4. oktobra počela da dostavlja penzionerske kartice. O tome možete čitati ovde: Nakon neuspeha Fonda PIO, Pošta Srbije dostavljaće penzionerske kartice

Fotografija: Penzin.rs