Čačak: Lažni bankarski službenici

U pojedinim seoskim sredinama na teritoriji grada Čačka pojavili su se lažni bankarski službenici. Njihova usluga bi prevarene penzionere koštala cele penzije.

Čitaoci Ozon Press-a su javili ovom internet portalu da prevaranti idu po selima čačanske opštine predstavljajući se kao službenici banke.

Oni osobama starijim od 65 godina u seoskim domaćinstvima nude uslugu podizanja penzija na bankarskim šalterima. Za ovu uslugu osobama koje su se javile Ozon Press-u nije tražena nikakva naknada.

Nepoznate osobe su se predstavljale stanovnicima sela kao službenici banke preko koje primaju penziju. Ovi lažni bankarski službenici su se ponudili da im donesu penziju. Naravno, da bi ovu uslugu izvršili, potrebno je da penzioneri kojima su nudili pomoć potpišu punomoćje, tj. ovlašćenje za podizanje penzije.

Penzionerima se preporučuje da ovlašćenja za podizanje svojih penzija daju samo licima ili srodnicima koje poznaju i kojima veruju. Naglašava se da nijedna poslovna banka nema službenike koji su ovlašćeni da obavljaju ovu vrstu usluge na terenu.

Izvor: Ozon Press
Fotografija: Selo Banjica, Čačak, FB grupa Zablaće Заблаће

Podsećamo: