Beograd: Obuka starijih u korišćenju mobilnih telefona

Nova obuka starijih građana u korišćenju mobilnih telefona počinje da se realizuje u okviru besplatnih usluga koje pruža Volonterski servis Zvezdare.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Konkretno, ova obuka starijih tiče se obučavanja u korišćenju aplikacija na mobilnim telefonima. Aplikacije se prave tako da bi bile lake za upotrebu, ali se pri tome u glavnom imaju u vidu osobe koje su sa novom tehnologijom odrastale.

Volonterski servis Zvezdare, nakon letnje pauze, u okviru svoje Škole kompjutera za seniore nastavlja sa realizacijom obuke starijih u korišćenju aplikacija na mobilnim telefonima.

Obuka se održava svakog petka od 11 do 12 časova u prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare u Mesnoj zajednici Zeleno brdo, Bulevar kralja Aleksandra 395.

Obuka se realizuje u malim grupama do četiri polaznika.

U prostorijama Volonterskog servisa Zvezdare svakog utorka i četvrtka otvoren je telefon za prijavljivanje. Građani zainteresovani za ovu obuku, kao i za druge obrazovne i kreativne radionice Servisa, mogu da se prijave na telefon 011 286 44 26 od 10 do 14 časova,

Radionice su besplatne, a ulaz je slobodan ali ograničen.

***

Podsećamo, Gradska opština Zvezdara osnovala je Volonterski servis Zvezdare sa ciljem osnaživanja mogućnosti i socijalne uloge lokalne samouprave da na neposredan, dostupan i kvalitetan način kroz angažovanje volontera, pomogne sugrađanima koji imaju problem u svakodnevnom funkcionisanju.

Tokom cele godine Volonterski servis Zvezdare za najstarije građane bez porodičnog staranja organizuje besplatne volonterske usluge.

Gradska opština Zvezdara organizuje različite kreativne i radionice interaktivne podrške (kreativne i umetničke radionice),za starije od 65 godina.

Izvor: FB strana Volonterskog servisa Zvezdare