Beograd: Obezbeđena pomoć za službu „Pomoć u kući“

U Beogradu je obezbeđena sva potrebna pomoć za službu „Pomoć u kući“. Gerontodomaćice i korisnici su, kažu u Gradskoj upravi, zaštićeni.

Grad Beograd obezbedio je neophodnu pomoć za službu „Pomoć u kući“. Iz uprave Grada kažu da sve gerontodomaćice imaju potrebnu zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Nataša Stanisavljević, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu je naglasila da ni među gerontodomaćicama, ni među korisnicima nema zaraženih koronavirusom.

Za službu „Pomoć u kući“ obezbeđeno je, navela je gradska sekretarka, 5.000 higijenskih maski, 2.640 pamučnih perivih maski i 92.400 rukavica. U ovu svrhu, izdvojeno je oko 2,3 miliona dinara, saopštila je Gradska uprava.

Nabavljena su, takođe, i sredstva za dezinfekciju ruku i površina, kao i alkohol. Za zaštitnu radnu odeću – 2.472 zaštitna mantila i 618 pari klompi, izdvojeno je oko pet miliona dinara, rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je 15. septembra razgovarala sa Milošem Minićem, upravnikom „Dnevnog centra i klubova za stare“ Starog grada, kao i sa gerontodomaćicama.

Zahvalila je svim gerontodomaćicama, jer su tokom pandemije koronavirusa i vanrednog stanja pružale usluge korisnicima. Pri tom, gerontodomaćice su se pridržavale svih epidemioloških mera.

Napomena Penzina: Nažalost, u toku vanrednog stanja, pojedinim službama bio je, jedno vreme, otežan, pa i onemogućen rad. Podsećamo:

Stanisavljević je navela da u ovom trenutku uslugu pružaju 483 gerontodomaćice za oko 2.100 korisnika na nedeljnom nivou.

Biljana Smiljanić, jedna od gerontodomaćica Starog grada je rekla da služba nije prestajala sa radom tokom epidemije koronavirusa. Kaže da su usluge malo korigovane, ali uz poštovanje svih epidemioloških mera.

„Bitno je da su naš korisnici zadovoljni“, rekla je Smiljanić.

Gerontodomaćice pružaju usluge starijim licilma, hroničnim bolesnicima, osobama koje imaju ograničene fizičke i psihičke sposobnosti. Usluga je dostupna na 14 beogradskih opština: Vračar, Savski venac, Zvezdara, Čukarica, Stari grad, Palilula, Novi Beograd, Voždovac, Rakovica, Zemun, Mladenovac, Sopot, Obrenovac i Lazarevac.

Izvor: Tanjug, Penzin.rs
Fotografijarawpixel.com

U vezi sa brigom o starijima i njihovom negom, preporučujemo tekstove: