Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 27. juna do 4. jula 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 27. juna do 4. jula 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 27. juna do 4. jula 2016. godine

Venera je zvezda ove sedmice. Tiha Venera u Raku, brižna Venera koja neguje druge i brine o njima, koja mazi i pazi, ona svetli jače nego što smo navikli od nje, takve.

Iskoristite ovu sedmicu da se rešite emotivnog bagaža, da se približite ljudima do kojih vam je stalo. Dozvolite intuiciji da preuzme kormilo, ali se spremite i na neočekivan, ali pozitivan ishod vezan čak i za finansije.

Moguće je. Lepo je. Hajde da ove sedmice bude što više ljubavi i nešto više novca u našim životima.

Prvo, da podsetimo: u nedelju, 26. juna, imali smo tačan trigon između dva giganta Jupitera i Plutona. Pročitajte više u Astrološkom pregledu za prethodnu sedmicu. Ovaj aspekt daje na značaju vrednostima, širi pozitivnu energiju i moć u nama da činimo dobro sebi i drugima. On će se osećati snažno do kraja sedmice i jačati i aspekte koje sa ove dve planete bude pravila gorenavedena Venera.

Ali, da počnemo od ponedeljka i lepog aspekta koji prave Merkur u Blizancima i Uran u Ovnu. Odličan podsticaj za ekonomske špekulacije, razmenu ideja i iskustava. Misli dobijaju na ubrzanju, ideje kao da se same od sebe rađaju. To mogu da iskoriste svi kojima je potrebno da ubede druge u svoje znanje ili u sopstvenu vrednost ili vrednost onoga što nude.

Treba samo voditi računa da reči koje lete ne slete u pogrešne uši ili ne poseku nekog do koga nam je stalo. Moguće je i da sami budemo povređeni nečim što smo saznali.

Ova „opasnost“ od otvarnja rana, razgolićivanja bolnih istina i problema u vezama, dešava se u dobrom trenutku. Jer ove sedmice imamo svu moguću podršku neba da razumemo jedni druge, da se stavimo u tuđu kožu i da oprostimo onima koji imaju veći kredit od minusa u našim životima. Za one druge, možda zaboli, ali ćemo odmah shvatiti da je bolje ne produžavati dalje.

Sa ulaskom Merkura u znak Raka, što se dešava u sredu, još ćemo lakše izražavati emocije i od slika u glavama praviti priče.

A imaćemo šta da ispričamo i podelimo sa drugima. Jer Venera u Raku već u ponedeljak pravi divaan aspekt sa retrogradnim Neptunom u Ribama. Ovo je čist altruizam. Ovde se oseća drugo biće. Prelep aspekt za umetnost, bilo da smo stvaraoci ili uživamo u njoj. Slušajte muziku. Obavezno. Ako ne možete da odete na neku svirku ili koncert ove sedmice, ne zaboravite da muziku pustite na radiju, čak iako nemate tu naviku.

Krajem sedmice, Venera dolazi u opoziciju sa Plutonom u Jarcu, ali pravi i pozitivne aspekte sa Jupiterom i mesečevim čvorovima. Kao što smo već naveli, dobar odnos između Plutona i Jupitera, čini njihove kontakte sa Venerom još jačim i dramatičnijim.

Drame će biti. Biće materijala za priču. Ali je to priča sa srećnim krajem. Kontakt između Venere i Jupitera uvek je upleten u priče o strastima i/ili novcu (koji može biti i deo nečije pasije, ne sporimo).

Ovo jeste kontakt pun tenzije, ali ta tenzija služi kao okidač za sve ono dobro što nude kontakti Venere sa Jupiterom i čvorovima. Da okidača nema, sreća bi mogla da prođe mimo nas, a da je mi i ne prepoznamo. Ovako bi moglo da se desi da nas neki naizgled remeteći događaj okrene u pravcu mogućih dobitaka, ljubavi, uspeha… I kontakt između Venere i Neptuna ukazuje na pojačanu intuiciju, pa se nemojte mnogo opirati „neracionalnoj“ strani.

Mars ove sedmice kreće, nakon više od tri meseca, direktnim hodom kroz znak Škorpije. Energija je ponovo na normalnom nivou. Bilo je, verovatno, kod svakoga od nas, nekih oblasti života u kojima smo tapkali, ponavljali, gradili iznova i vršili reparacije na postojećim strukturama. Sada smo spremni da kroz te oblasti, ali i kroz život sam, krenemo direktno. Pravo vreme za akciju – vreme kada imamo podršku za uspeh na različitim planovima.


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak, Merkur u Blizancima sekstil Uran u Ovnu
  Venera u Raku inkonjukcija retrogradni Saturn u Strelcu
  Venera u Raku trigon retrogradni Neptun u Ribama
  Merkur u Blizancima kvadrat retrogradni Hiron u Ribama
 • sreda, Merkur ulazi u znak Raka
  Mars kreće direktno kroz znak Škorpije
 • petak, Venera u Raku opozicija retrogradni Pluton u Jarcu
  Venera u Raku sekstil Jupiter u Devici