Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 24. do 31. oktobra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 24. do 31. oktobra 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 24. do 31. oktobra 2016. godine

Narednih dana sve je okrenuto ka nama, našim željama, mislima, motivima, htenjima… Sve što se bude dešavalo, doživljavaćemo veoma lično, a ništa što nas ne dotiče na nekom dubljem planu, neće imati mesta u našem krcatom ovonedeljnom rasporedu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U ponedeljak, Merkur se priključuje Suncu u znaku Škorpije. Do sredine novembra, žamor se stišava. Reči se koriste samo onda kad je potrebno preneti važnu informaciju. Neobavezno ćaskanje postaje ređe, a potraga za smislom se proširuje na veći deo naše svakodnevice.

Međutim, kako se kontakti proređuju tokom prva dva dana sedmice, tako oni koji se ostvaruju, postaju značajniji. Sredinom nedelje dobijamo poverljive informacije ili saznajemo pravu suštinu onoga što smo već znali.

Sreda je odličan dan za razgovore o ličnim stvarima sa, narvno, bliskim ljudima. Tokom ovog dana i ćutanje sa nekim ljudima može biti ispunjeno značenjem.

Međutim, sredinom sedmice lako ćemo popustiti sebi i možda otići predaleko u iću i piću. Ako se sastajete sa dragim osobama uz čašicu ili dve, pazite da se ne zaboravite i ne zanesete bilo uz psemu ili uz značajnu tišinu.

Inače je veoma važno tokom cele sedmice, a naročito kako se približava vikend, biti izuzetno oprezan u saobraćaju i u rukovanju bilo kakvim mašinama.

Ako upoznajete nove ljude, bilo da ih prvi put srećete ili ove sedmice počinjete da ih bolje upoznajete, nemojte donositi sud o njima. Ne još. Ako neko deluje kao iz bajke, ne znači da nije takva/takav, ali se ne zalećite dok ne protekne još malo vode Dunavom. Lako bi se moglo desiti da sopstvenim ishitrenim postupkom oterate nekoga ko bi vam mogao značiti u životu, te da se već za par dana pokajete što niste bili suzdržaniji dok se odnos ne ustali.

Kontakti sa dobro znanim i odavno dragim ljudima posebno prijaju ove sedmice. Dopustite sebi da se opustite i uživate. Vodite računa o bezbednosti, ali se opustite. Ove sedmice je dobro uživati u društvu i ojačati postojeće veze.

Takođe, ove sedmice može se ukazati prilika da pomognete nekom bliskom ili da nešto lepo učinite za one koje volite. Onako, ničim izazvani. Za svoju dušu. Deljenjem, ove sedmice zaista uvećavate ono što imate.

Ovih dana, akcenat jeste na ličnim odnosima, ali to ne znači da će poslovi stati. Naprotiv. Sedmica je posebno dobra za sve one koji trguju vrednostima i za zanatlije, za ljude koji stvaraju. Nije povoljna za započinjanje novih poslova niti uopšte za donošenje odluka o tome da li se u nešto treba upustiti, ali je odlična za završavanje i za unovčavanje dosad urađenog.

Izgledaće pak da su svi ove sedmice zaokupljeni sobom i da se lično preliva i u poslovne odnose ili da na njih veoma utiče. Osobe koje su pod pritiskom (a mnogi su bili prethodnih meseci), sada bi mogle lako da puknu povodom, naizgled, sasvim obične stvari. Tokom sedmice, napetost bi mogla da se povećava i što je bliži vikend, to je erupcija izvesnija.

Ono što je dobro u ovome jeste da je sada sve do nas. Malo je uticaja onih manje ili više nevidljivih, znanih i neznanih sila što neminovno utiču na živote nas malih i menjaju nam planove taman kada mislimo da smo stvari doveli pod kontrolu. Ove sedmice, sve mnogo više zavisi od nas.

Tako da ako osećate da ćete pući, nemojte čekati da eksplodirate pred nedužnim kolegama, komšijama ili u redu na kasi. Pozovite prijatelje, rodbinu – kontaktirajte drage ljude, ojačajte veze koje vas brane pred svim nedaćama i čine vašu sigurnu luku. Učinite nešto za druge i izbacite nakupljenu energiju kroz fizički rad ili kroz žustru šetnju (vodite samo računa o bezbednosti). Značiće vam mnogo.

Poslednjeg dana sedmice, očekuje nas Mlad mesec u Škorpiji. Kao i cela nedelja koja nas uvodi u ovaj dan, tako je i ovaj Mlađak izuzetno ličan i dotiče nas na najdubljem nivou. Svaki Mlad mesec, pa i ovaj, donosi nam energiju za nove početke. U jednoj oblasti života, dobijamo čist list papira da ga ispišemo.

Svi imamo svoju priču, svoje natalne karte na osnovu kojih ispisujemo svoje životne priče, ali uvek postoji i neka zajednička crta koja sve prožima i spaja. Ovaj Mlađak svima donosi uvid u suštinu, u ono što nam je važno na dubokom, ličnom nivou. Verujte intuiciji i svom osećaju. Saznanja sada dolaze iznutra. Važno je ono što se oseća kao ispravno, egzaktne informacije neće igrati važnu ulogu u onome što želite da uradite u svom životu početkom novembra. Ponekad je potrebno jednostavno verovati.

Značajna astro dešavanja ove sedmice:

 • ponedeljak – Merkur ulazi u znak Škorpije
 • sreda – konjukcija Sunca i Merkura u Škorpiji
  Venera u Strelcu sekstil Jupiter u Vagi
  Venera u Strelcu kvadrat retrogradni Neptun u Ribama
 • četvrtak – Venera u Strelcu kvadrat SMČ u Devici
 • petak – Mars u Jarcu sekstil Hiron retrogradni u Ribama
 • subota – konjukcija Venere i Saturna u Strelcu
  Mars u Jarcu kvadrat retrogradni Uran u Ovnu
 • nedelja – Merkur u Škorpiji trigon retrogradni Neptun u Ribama
  17:38 Mlad mesec u Škorpiji