Početna Magazin Godine Društvo 7 razloga zašto zaposliti starije od 50 godina

7 razloga zašto zaposliti starije od 50 godina

Bilo kakav rat generacija, radnika, polova, ne može doneti ništa dobro, Ali, možda je važno prvo shvatiti da obe strane imaju snažne argumente, da bismo zajedno potražili gde je pravi problem…

Ron Grimes, računarski inženjer iz Silikonske doline kod San Franciska, u komentaru na tekst Kim Dart „Zapošljavanje starijih od 50 godina“ (na linku tekst u prevodu Penzina), izneo je sedam zanimljivih razloga za zapošljavanje starijih radnika:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
  1. Nećemo provesti pola dana surfujući sajtovima koji nemaju nikakve veze sa našim poslom.
  2. Nećemo pokazivati Pavlovljev refleks svaki put kad naš mobilni telefon ispusti neki zvuk.
  3. Ne mislimo da SMS ili mejlovi zahtevaju trenutni odgovor; mi znamo kako da iskoristimo „prazan hod“ u toku dana da odgovorimo na njih (ukoliko nisu hitan slučaj).
  4. Nećemo uzimati porodiljsko/trudničko od 2-3 meseca, ostavljajući vas da razmišljate kako ćete završiti započete poslove.
  5. Nećemo morati da odlazimo ranije da pokupimo bolesno dete iz škole.
  6. Ne moramo guglati kako se nešto radi zato što mi zaista znako kako se to radi, zato što smo to isto radili već stotinama puta. Mi ne izigravamo iskustvo, mi ga posedujemo.
  7. Videli smo stotine različitih načina na koji nešto može da se obavi i nismo ograničeni da mislimo da je jedini valjan način onaj za koji nam je rekao profesor na koledžu da je pravi (na primer, nismo toliko skloni da budemo pedantni).

Komentar Penzina: Razloge navedene iznad prenosimo prvenstveno radi lične informisanosti i proširivanja vidika čitalaca Penzina. Naš je stav da bilo kakav rat generacija, radnika, polova, ne može nikom doneti ništa dobro, osim, naravno, gazdama (gde ne ubrajamo sve poslodavce). Ali, možda je važno prvo shvatiti da obe strane imaju snažne argumente, te da problem onda zapravo leži negde drugde. Gde? Pokušajmo to da otkrijemo zajedno – Pratite Penzin!