7. Internacionalni Festival Harmonike – MehFest 2019

Na Novom Beogradu, od 12. do 14. aprila 2019. godine, biće održan 7. Internacionalni festival harmonike – MehFest 2019.

Ovogodišnji MehFest će se održati u prostorijama Univerziteta Megatrend na Novom Beogradu od 12. do 14. aprila 2019. godine i dočekaće preko 4.000 talentovanih muzičara i ljubitelja muzike raznih nacionalnosti.

Otvaranje festivala, sa početkom u 19 časova, 12. aprila u velikom amfiteatru Megatrenda, obeležiće nemački duo Andreas i Frank Nebl sa harmonikom i klarinetom.

Drugi dan festivala, u 8:30 časova, muzičari raznih starosnih doba imaju mogućnost da učestvuju u takmičenju gde mogu da pokažu svoju veštinu sviranja. U okviru ovog takmičenja postoje kategorije klasične i varijete muzike, a takmičarske discipline su: harmonika solo, kamerna muzika i orkestar harmonika.

Takmičenja su javna, a stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora iz Srbije i inostranstva.

U 19 časova istog dana, biće održana promocija knjige „Konstrukcija i akustika savremene koncertne muzike“ dr Ljubomira Lukića kojom se završava drugi dan 7. Internacionalnog festivala harmonike.

U nedelju, 14. aprila, poslednji je dan ovogodišnjeg MehFest-a. Završni dan će početi u 8:30 časova kada će se nastaviti takmičarski program. Najbolje i najuspešnije takmičare žiri će nagraditi tokom zatvaranja festivala u 19 časova. Zatvaranje će obeležiti i završni koncert.

Organizatori pozivaju sve zaljubljenike u zvuk harmonike da posete MehFest 2019.

Za više informacija, posetite: www.harmonika.rs i www.mehfest.rs

Podsećamo vas, osobe koje sviraju neki muzički instrument, bolje pamte: