21. vek – era falsifikata i smanjenja kvaliteta hrane

Velika pretnja potrošačima u 21. veku neće biti ispravnost, već kvalitet hrane. Samo od 2011. godine, za svega dve godine, falsifikovanje namirnica povećano je za 60 odsto na svetskom nivou. 


Falsifikovanje namirnica odvija se na dva glavna načina: falsifikat brendova najvećih proizvođača, i falsifikovanje samih deklaracija na proizvodima koji govore o sastavu prehrambenih proizvoda.

Američko neprofitno udruženje potrošača Farmakopil Konvenšn skreće pažnju da se neprekidno snižava kvalitet namirnica koje konzumiramo tako što se kvalitetnije sirovine zamenjuju jeftinijim i manje kvalitetnim sastojcima.

Tako je nedavno u jednom istraživanju utvrđeno da se preko trećine ribe i proizvoda od ribe u Velikoj Britaniji i SAD zapravo prodaje pod lažnim imenom kako bi bila postignuta veća cena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *