Magazin Godine Život i godine

Žiri Konkursa za najbolju putopisnu priču ocenjuje 56 pristigla rada

Petočlani žiri bira između 56 priča pristiglih iz 21 mesta u Srbiji najbolje putopise starijih u četiri kategorije.

Na Konkurs za najbolju putopisnu priču starijih koji je bio otvoren od 1. januara do 1. marta 2015. godine, a koji je organizovalo Udruženje građana Snaga prijateljstva Amity, pristiglo je 56 putopisnih priča iz 21 mesta u Srbiji.

Najviše priča stiglo je za kategoriju Najbolja putopisna priča iz inostranstva – 24. Za Najbolju putopisnu priču iz Srbije pristiglo je 11 predloga, za Najbolju žensku priču 14, a za Najbolju mušku putopisnu priču sedam predloga.

U međuvremenu je izabran petočlani žiri, koji je prihvatio da volonterski pročita i oceni pristigle radove, a koga čine:

  • Jasmina Beba Kuka, autor putopisa “Uzbrdo brza” (sva sredstva od prodaje ove knjige idu u nagradni fond za ovaj konkurs)
  • Mira Satarić, filolog, predstavnik Amity-a
  • Boris Bartulović, penzioner
  • Jelena Ocić, novinarka “Glasa osiguranika
  • Aleksandra Jovanović, urednica portala “Penzin“.

O rezultatima konkursa svi učesnici biće obavešteni najkasnije do 1. maja 2015. godine.

Autori najboljih priča u sve četiri kategorije će biti nagrađeni trodnevnim putovanjem sa dragom osobom, u Vrnjačku Banju u periodu od 27-29. maja 2015. godine.

Autori drugoplasiranih priča biće nagrađeni večerom za dvoje u preporučenom restoranu u njihovom mestu.

Autori trećeplasiranih priča će biti nagrađeni knjigom ili sličnim prigodnim poklonom.

Udruženje Amity poziva sve zainteresovane koji su u mogućnosti da se uključe u ovu afirmativnu akciju promovisanja aktivnog starenja davanjem finansijskog doprinosa ili doprinosa u vidu poklona za autore priča. Amity prikuplja i novac za objavljivanje zbornika nagrađenih i drugih izabranih putopisnih priča.

Penzin će na portalu sa zadovoljstvom objaviti sve priče sa ovog konkursa čiji se autori saglase sa tim.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija