Početna Magazin Godine Žene i godine (2): Ubrzano starenje i gojaznost

Žene i godine (2): Ubrzano starenje i gojaznost

Među najčešćim bolestima vezanim za starenje jesu kardiovaskularna oboljenja, uključujući infarkt i srčanu insuficijenciju, koje sve počinju sa neregularnim stanjem inflamacije u arterijama.

Doktor Kevin MikLoklin je tokom svoje prakse shvatio da su mnoge starije žene zabrinute da ne dobiju kancer. Međutim, postoji više češćih zdravstvenih problema i bolesti koje onemogućavaju lepo starenje, i Penzin u ovom serijalu piše o njima: 

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jedan od ključnih razloga za ubrzano starenje jeste abnormalno stanje organizma prouzrokovano bolestima vezanim za starenje. Među najčešćim bolestima vezanim za starenje jesu kardiovaskularna oboljenja, uključujući infarkt i srčanu insuficijenciju, koje sve počinju sa neregularnim fiziološkim stanjem inflamacije u arterijama.

Uzroci kardiovaskularnih bolesti kod žena su brojni: starost, porodična istorija, pušenje, ishrana i razni drugi faktori vezani za životni stil. Međutim, najčešći uzrok kardiovaskularnih oboljenja (i inflamacije koja sledi) jeste prekomerna telesna težina ili gojaznost. Nije nikakva novost da gojaznost dovodi do brojnih zdravstvenih problema koji predstavljaju prepreke za dobro starenje, ali je gojaznost tesno povezana i sa drugim zdravstvenim stanjem koje je poznato kao insulinska rezistencija.

Preporučujemo za čitanje na Penzinu: