Početna Magazin Godine Za 15 neverovatnih starosti potrebno je 15 neverovatnih ljudi

Za 15 neverovatnih starosti potrebno je 15 neverovatnih ljudi

Za 15 neverovatnih starosti potrebno je 15 neverovatnih ljudi

Ovih 15 momaka i devojaka imaju zajedno preko 1.000 godina života iza sebe. Stigli su da urade mnogo toga u životu, ali tek sa starošću pokazalo se koliko su posebni.

Plesači, sportisti i fotomodeli mahom nestaju sa scene u svojim 40-im godinama. Ovi starci i starice nikada nisu ni sišli sa scene, a mnogi su tek stali pod svetla reflektora u svojim 60-im ili 80-im godinama. Upoznajte ih…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ruth Flowers nema preteranog iskustva kao Di-džej. Ona se time bavi tek od svoje 68. godine. Na ovoj fotografiji ima 72:

starost aktivnost ruth flowers

Annette Larkins je veganka. Kaže da je to uzrok njenog dobrog izgleda. Dobrog? Odličnog! Ona ima 70 godina. Možda zasluge ipak malo pripadaju i genima?

starost aktivnost annette larkins

Doktor Jeffrey Life fitnes je počeo da shvata ozbiljno tek sa 60. godina.

starost aktivnost dr jeffrey life

Duan Tzinfu je veoma fleskibilan i pokretan. Na fotografiji ima 73 godine i izgleda da će da tera još dugo.

starost aktivnost duan tzinfu

Lloyd Kahn ima više iskustva na dasci sa točkićima nego mnogi klinci. Ipak je on na skejtu proveo već punih 13 godina. Od svoje 65. godine kada je prvi put stao na njega. Danas ima 78 i ne zaustavlja se.
Pat and Alicia Moorhead su jedan od onih bračnih parova sa velikom razlikom u godinama. Pet je stariji od nje punih 15 godina. Na fotografiji on ima 81 a ona 66 i poziraju u svojoj omiljenoj garderobi – odelima za padobransku akrobatiku (skajdajving).

starost aktivnost lloyd kahn

Greta Pontarelli nije sedela i čekala svoj 60. rođendan. Malo pre njega uhvatila se za šipku za igranje i na njoj je već tri godine. Danas ima 62. godine i nastupa na revijama i takmičenjima.

starost aktivnost greta pontarelli

Robert Marchand je stari poznanik Penzina. Kako i ne bi bio kada je rođen u osvit profesionalnog biciklizma koji je bio u vreme njegovog rođenja počeo da beleži slavne dane u Evropi i svetu. Danas, 103. godine kasnije, Maršand i ovaj sport i dalje su povezani:

CYCLING-FRA-TRACK-FRANCE-RECORD

Doris Long privukao je alpinizam i to ne bilo koji nego onaj urbaniji – industrijski alpinizam (rad na fasadama uz pomoć konopaca za manje radove ili pranje prozora kada nema skele). Već 15 godina uživa na užetu. Počela je u 85. godini. Da, danas je prešla 100-tu.

starost aktivnost doris long

Cindy Joseph se bavi fitnesom, modeliranje, ali i vodi popularan video blog Boom by Cindy Joseph.

starost aktivnost cindy joseph

Alexander Rozental uživa u spuštanju niz planinske padine svoje rodne Rusije. Ima 97 godina i provodi ih na skijama, ali ne pravi buku u vezi sa tim nego kaže:

– Najveće uživanje je sam život. Skijanje je sledeća stvar po redu.

starost aktivnost alexander rozental

Lynn Ruth Miller već punu deceniju nastupa kao stendap komičar (stand up). U njenom poslu svakodnevna iskustva izvođača su glavna inspiracija za nastupe. Njoj iskustva ne manjka jer ima osam punih decenija inspiracije.

starost aktivnost lynn ruth miller

Yvonne Dowlen uživa na sličugama. Njene nastupe na ledu možete pronaći na više videa na internetu. Ima 87. godina.

starost aktivnost yvonne dowlen

Jim Morris (fotografija sasvim na vrhu) je već odavno nezvanični simbol zdravlja i lepote na Penzinu. Nekada je bio bodibilder, sa 50 godina postao je vegetarijanac, sa 65 rešio je da ode korak dalje i počne da se hrani kao vegan:

Sarah Paddy Jones verovatno je najpoznatija od svih prethodnih heroja. Svoju svetsku popularnost pre svega duguje nastupu na poznatom šou-programu Britanija ima talenat. Rešila je da odigra salsu, u svojoj 79. godini: