Početna Magazin Godine Zdravlje Mudri stogodišnji biciklista obara rekorde

Mudri stogodišnji biciklista obara rekorde

Mudri stogodišnji biciklista obara rekorde

U 102. godini, Francuz Rober Maršan oborio je sopstveni rekord u biciklizmu.

Početkom 2014. godine, na velikoj pisti nacionalnog velodroma u pariskom regionu, Maršan je oborio rekord u brzini koji je ranije iznosio 24,25 km za sat vremena. Sada je za isto vreme prešao 26,95 kilometara.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Gospodin Maršan nosio je mali natpis na kome je pisalo: „Koristim samo 90 odsto svoje snage“ dok ga je više od 300 ljudi bodrilo. Priznao je, ipak, da je „pri kraju počelo da mu biva pomalo teško“.
Rober Maršan u mladosti je bio drvoseča u Kanadi i vozio je kamion u Venecueli, ali je veći deo svog radnog veka proveo kao francuski piljar. Penzinisao se u 89. godini i sada živi od svoje penzije od 800 evra.

Pre 80 godina, odrekao se karijere profesionalnog bicikliste jer su lekari u to vreme procenili da njegov organizam nije predodređen za duže napore.
Na kraju ove trke sa vremenom, uzdignutih ruku, povikao je kako se oseća veoma srećnim.

Na pitanje novinara koji su dalji ciljevi ovog čoveka koji je u septembru 2012. godine srušio još jedan rekord pretrčavši 100 km za 4 sata 17 minuta i 27 sekundi, Rober Maršan mudro je odgovorio: „Ne treba ih imati mnogo u životu. Znate, treba nam devet meseci da bi smo došli na svet, a samo 30 sekundi da capnemo. Takav je život.