Magazin Godine Život i godine

Pedi (79), salsa plesačica i živi dokaz da stari mogu sve

Niko ko odgleda nastup Sare Pedi Džons ne može a da ne bude impresioniran. 

Nismo baš sigurni koliko je tačno da Sajmon Kauel, član žirija britanskog “Ja imam talenat” šoua, nije ništa znao o Sari Pedi Džons pre njenog nastupa, ali to nije toliko ni bitno. Ono u šta smo sigurni jeste da niko ko odgleda njen nastup ne može a da ne bude impresioniran.

Ova 79-godišnja dama sa svojim 40-ak godina mlađim partnerom igra salsu i to tzv. “akrobatsku”. Nakon nastupa je ispričala da je plesom počela da se bavi od malih nogu, ali da je prestala nakon što se udala. Pošto su ostarili, ona i njen muž su se preselili u Španiju, ali je njen suprug umro nakon 18 meseci. Tada je Padi upisala kurs kod Nika, svog sadašnjeg partnera.

Oni su već osvojili jednu prestižnu nagradu u Španiji, a Padi je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda. Kako Niko reče: “Stari ljudi mogu”.

Video je na engleskom, ali prevod ovde i nije neophodan.
Na fotografiji Sun City Poms kojom je ilustrovan tekst nije Pedi Džons.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija