Vojvodina: Nezaposlenim majkama 15.000 dinara za treće ili četvrto dete

AP Vojvodina će nezaposlenim majkama isplaćivati materinski dodatak za treće i četvrto dete u visini od 15.000 dinara.

Vlada Autonomne pokrajine Vojvodina na sednici održanoj 15. januara 2020. donela je rešenje o dodatku za nezaposlene majke za 2020. Ovim rešenjem je utvrđeno da će materinski dodatak za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete iznositi 15.000 dinara mesečno.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Pravo na ovu pomoć je ostvarilo 657 nezaposlenih majki tokom prethodne, 2019. godine. Procenjuje se da će pravo na materinski dodatak za nezaposlene majke u 2020. godini ostvariti još oko 840 majki.

AP Vojvodina je za ovu meru demografske politike planirala sredstva u iznosu od 300 miliona dinara za 2020. godinu.

Izvor: Vlada AP Vojvidina

Tekstovi koji bi vas mogli zanimati:

  • Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom donet je po hitnom postupku i počinje da se primenjuje 1. jula 2018. godine. Iako primena zakona još uvek nije počela, već su predložene njegove izmene čijim se usvajanjem, smatra pravnica Irena Drča, otvara prostor za pokretanje sporova i inicijative za ocenu ustavnosti i zakonitosti jer se njima uvodi čista zakonska diskriminacija i krše osnovna ustavna prava.
    O ovome čitajte u tekstu: Irena Drča: (Ne)zakonito i (ne)opravdano uslovljavanje prava na roditeljski dodatak
  • Godine 2014, pisali smo o tome da Srbija godišnje gubi 30.000 stanovnika. Da bi se to promenilo, tvrdilo se da treba da imamo prosečno četvoro dece.
    Više o ovome, u tekstu: Bela kuga: Potrebno najmanje po četvoro dece za opstanak