V konkurs za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“ 2019. godine

Petu godinu zaredom, Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity i portal Penzin vas pozivaju da učestvujete sa svojim radom na Konkursu za „Draganovu nagradu“ za najbolji putopis starijih osoba.

Petu godinu zaredom, Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity i portal Penzin vas pozivaju da učestvujete sa svojim radom na Konkursu za „Draganovu nagradu“ za najbolji putopis starijih osoba.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovim konkursom nagrađujemo najbolje putopisne radove u pet kategorija:

1. Najbolja ženska putopisna priča

2. Najbolja muška putopisna priča

3. Najbolja priča o putovanju po Srbiji

4. Najbolja priča o putovanju u inostranstvo

5. Najbolja putopisna pesma

Uslovi za učestvovanje na konkursu su:

  • autor/ka putopisnog rada treba da ima najmanje 60 godina
  • u zaglavlju prve strane potrebno je navesti kojoj od pet kategorija rad pripada
  • putopisni rad može da bude do maksimum pet kucanih strana
  • poželjno je da font slova bude Times New Roman, veličina slova 12,
  • ukoliko želite da pišete rukom, molimo vas da pišete čitkim štampanim slovima
  • autor/ka može poslati samo jedan putopisni rad
  • na kraju rada, potrebno je napisati podatke o autoru/ki: ime i prezime, datum rođenja, zanimanje u aktivnom periodu života, adresa stanovanja, telefon fiksni ili mobilni, e-mail adresa (ukoliko je autor/ka ima).

Nagrađeni putopisni radovi biće objavljeni u posebnoj publikaciji, a zajedno sa radovima koji su dobili posebne pohvale, biće objavljeni i na portalu Penzin.rs i internet stranici Amity-a. Stoga molimo učesnike konkursa da na kraju putopisnog rada naznače da li su saglasni da se, ukoliko uđe u izbor, njihov rad i objavi.

Konkurs traje od 1. januara do 1. marta 2019. godine.

Putopisne radove treba poslati na adresu: Amity, ulica Pariske komune 1/12, 11070 Novi Beograd, sa naznakom: „Za konkurs“ ili elektronskim putem na mejl adresu: mira@amity-yu.org, takođe sa naznakom u nazivu pisma „Za konkurs“.

Žiri će svoju odluku o izboru najboljih putopisnih radova saopštiti do 1. maja 2019. godine. Za autore najboljih putopisnih radova u svih pet kategorija i njihove prijatelje, u toku juna 2019. godine, biće organizovano nagradno putovanje po Srbiji. Svi učesnici Konkursa će biti pozvani na književne večeri koje će biti organizovane tokom maja i početkom juna 2019. u nekoliko gradova u Srbiji na kojima će se predstaviti autori pristiglih putopisnih radova.

Ovom inicijativom doprinosimo promociji aktivnog i dostojanstvenog starenja u Srbiji.