V konkurs za najbolji putopis starijih osoba „Draganova nagrada“ 2019. godine

Petu godinu zaredom, Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity i portal Penzin vas pozivaju da učestvujete sa svojim radom na Konkursu za „Draganovu nagradu“ za najbolji putopis starijih osoba.

Petu godinu zaredom, Udruženje građana „Snaga prijateljstva“ – Amity i portal Penzin vas pozivaju da učestvujete sa svojim radom na Konkursu za „Draganovu nagradu“ za najbolji putopis starijih osoba.

Ovim konkursom nagrađujemo najbolje putopisne radove u pet kategorija:

1. Najbolja ženska putopisna priča

2. Najbolja muška putopisna priča

3. Najbolja priča o putovanju po Srbiji

4. Najbolja priča o putovanju u inostranstvo

5. Najbolja putopisna pesma

Uslovi za učestvovanje na konkursu su:

  • autor/ka putopisnog rada treba da ima najmanje 60 godina
  • u zaglavlju prve strane potrebno je navesti kojoj od pet kategorija rad pripada
  • putopisni rad može da bude do maksimum pet kucanih strana
  • poželjno je da font slova bude Times New Roman, veličina slova 12,
  • ukoliko želite da pišete rukom, molimo vas da pišete čitkim štampanim slovima
  • autor/ka može poslati samo jedan putopisni rad
  • na kraju rada, potrebno je napisati podatke o autoru/ki: ime i prezime, datum rođenja, zanimanje u aktivnom periodu života, adresa stanovanja, telefon fiksni ili mobilni, e-mail adresa (ukoliko je autor/ka ima).

Nagrađeni putopisni radovi biće objavljeni u posebnoj publikaciji, a zajedno sa radovima koji su dobili posebne pohvale, biće objavljeni i na portalu Penzin.rs i internet stranici Amity-a. Stoga molimo učesnike konkursa da na kraju putopisnog rada naznače da li su saglasni da se, ukoliko uđe u izbor, njihov rad i objavi.

Konkurs traje od 1. januara do 1. marta 2019. godine.

Putopisne radove treba poslati na adresu: Amity, ulica Pariske komune 1/12, 11070 Novi Beograd, sa naznakom: „Za konkurs“ ili elektronskim putem na mejl adresu: mira@amity-yu.org, takođe sa naznakom u nazivu pisma „Za konkurs“.

Žiri će svoju odluku o izboru najboljih putopisnih radova saopštiti do 1. maja 2019. godine. Za autore najboljih putopisnih radova u svih pet kategorija i njihove prijatelje, u toku juna 2019. godine, biće organizovano nagradno putovanje po Srbiji. Svi učesnici Konkursa će biti pozvani na književne večeri koje će biti organizovane tokom maja i početkom juna 2019. u nekoliko gradova u Srbiji na kojima će se predstaviti autori pristiglih putopisnih radova.

Ovom inicijativom doprinosimo promociji aktivnog i dostojanstvenog starenja u Srbiji.