Uskoro novi zdravstveni objekat u Obrenovcu

Uskoro se otvara novi zdravstveni objekat u Obrenovcu. Otvaranje zdravstvenog objekta očekuje se u narednih nekoliko nedelja.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U novom zdravstvenom objektu u Obrenovcu, čije se otvaranje uskoro očekuje, radiće 11 specijalističkih službi koje će pružati usluge meštanima ove opštine, te oni više neće morati da idu do Beograda kako bi obavili neki pregled.

Otvaranje zdravstvenog objekta od 1.005 metara kvadratnih očekuje se u narednih nekoliko nedelja.

Obrenovačka stanica zdravlja imaće najbolju medicinsku opremu. Između ostalog, najavljuje se da će stanica imati skener, mamograf, ultrazvuk, kolposkop i sve što je potrebno za specijalističke preglede.

Miroslav Čučković, predsednik Gradske opštine Obrenovac kaže da je ovaj projekat zamišljen kao poliklinika. Ova poliklinika će, navodi, raditi u sastavu KBC Zemun.

„Naš cilj je da svi koji imaju potrebu da odu na pregled budu zakazani i da ovde dođu u tačno određenom terminu bez čekanja i gužve“, rekao je Čučković.

„Ovde u našem polikliničkom centru, nakon uputa lekara iz Doma zdravlja, pacijenti će sa zdravstvenom knjižicom moći da obave neki od specijalističkih pregleda u svih 11 oblasti zbog kojih su pre morali da putuju u Beograd“, objasnio je Čučković.

Dr Radoslav Milošević, načelnik obrenovačke Hitne službe podsetio je da je ovaj objekat lokalna samouprava izgradila svojim sredstvima. Ovaj zdravstveni objekat je stavljen u funkciju republičkog zdravstvenog sistema.

„Imali smo priliku da prošle godine uđemo u objekat Doma zdravlja koji ima više od 2.000 metara kvadrtanih i najsavremeniju opremu. Ovo je jedno veliko iznenađenje. Za samo godinu dana stojimo ispred novog zdanja od 1.000 metara kvadratnih“, rekao je dr Milošević.

Izvor: Ekapija
Fotografija: Panorama Obrenovca