Penzioneri donirali aparate domu zdravlja

Penzioneri, poreklom iz Lomnice, koji su bili na privremenom radu u inostranstvu, donirali su lokalnom domu zdravlja vredne medicinske aparate.

Lomnica je naselje od oko hiljadu stanovnika u opštini Deespotovac u Pomoravskom okrugu. Poslednjih decenija, naselje beleži pad broja stanovnika. Međutim, barem oni koji su otišli „trbuhom za kruhom“ iz ovog mesta, ne zaboravljaju svoj zavičaj.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Penzioneri koji su nekada radili u Austriji i Švajcarskoj, udružili su se kako bi pomogli Domu zdravlja u Despotovcu. Sakupili su 285.000 dinara i novac donirali Domu zdravlja. Ovim novcem su kupljena dva EKG aparata i pet pulsnih oksimetra.

Na inicijativu Olge i Predraga Ranisavljević iz Lomnice, novac je sakupljen u rekordnom roku. Kako piše lokalni portal Media PS, aparati su naručeni za dvadeset četiri časa.

Penzioneri su poznati kao višestruki donatori. Želeli su da pomognu i Domu zdravlja u Despotovcu tako što će kupiti dodatne aparate.

„Zahvaljujem se u svoje ime, u ime ustanove i svih zaposlenih u njoj. Ova pomoć Domu zdravlja mnogo znači. Ne postoje reči kojima bih iskazao zahvalnost ovim humanim ljudima. Iako su radni vek proveli u dijaspori, nisu zaboravili opštinu iz koje potiču, kao ni svoj narod. Bilo koji detaljniji pregled počinje upravo sa EKG aparatom i pulsnim oksimetrom, tako da nam je još koji od ovih aparata bio preko potreban“, rekao je Dejan Milošević, direktor Doma zdravlja Despotovac.

„Donacija medicinske opreme zdravstvenim ustanovama je direktno donacija pacijentima“, zaključio je.

Članovi udruženja penzionera koji su učestvovali u donaciji:

Radiša Avramović, Tomislav Filipović, Vojislav Filipović, Dragiša Ivković, Miloš Jeremić, Mile Jeremić, Miroslav Milovanović, Mile Milovanović, Živomir Milenković, Miljko Miletić, Rade Miletić, Milutin T. Protić, Milutin R. Protić, Radivoje L. Protić, LJubiša Petrović, Živorad Ljubisavljević, Predrag Ranisavljević, Nenad Ranisavljević, Milovan Ranisavljević, Mile Radisavljević, Miroljub Radojković, Živomir Radojković, Dragan Ranić, Mirko Spasojević, Dobrivoje Stojadinović, Sreten Stojadinović, Dragiša Stojanović i Miroslav Tasić.

Izvor: Media-PS
Fotografijarawpixel.com