Aktivnosti Udruženja invalida rada Obrenovac

O brojnim aktivnostima Udruženja invalida rada Obrenovac u proteklom periodu i proslavi slave Udruženja Svete Petke

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Nedavno je Udruženje invalida rada Obrenovca održalo godišnju skupštinu na kojoj je za predsednicu izabrana Sofija Tomović. Kompletiran je i Upravni odbor od devet članova i komisije.

Dolaskom Sofije Tomović na čelo opštinske organizacije pokrenut je niz aktivnosti u cilju oživljavanja rada i sveopšte brige za brojno članstvo. Pored humanitarnog rada, obrenovačko udruženje poznato je po tome što se trudi da svojim članovima i penzionerima obezbedi brojne olakšice kao i i što kvalitetniji društveni život. Opštinska organizacija broji oko 400 članova koji su uključeni u rad komisija i redovno se odazivaju i učestvuju u brojnim aktivnostima.

„Stičem utisak da nas je moglo biti više, ali izgleda da jedan broj članova više interesuje nabavka zimnice, uglja i slično“, kaže gospođa Tomović i naglašava da se isključivo finansiraju od članarine i donacija i u narednom periodu očekuju veću pomoć lokalne samouprave.

„Naši članovi imaju mogućnost da se aktiviraju kroz rad nekoliko kreativnih radionica gde mogu da se iskažu u likovnoj umetnosti, vezu, dekupažu i dr. Prošle godine smo organizovali 23 izleta i uvek se tražilo mesto više u autobusu. Naše tribine su bile izuzetno posećene i tretirale su problematiku članstva i nalaženje načina kako da se pomogne najugroženijima.“

Zahvaljujući aktivnostima agilne predsednice, uspostavljena je saradnja sa brojnim udruženjima invalida rada u zemlji i okruženju.

„Na dan naše slave, Svete Petke, u restoranu ‘Rubin’ se okupilo preko pet stotina gostiju. Pored naših članova, čiji smo broj morali ograničiti zbog velikog broja gostiju iz zemlje (60 udruženja), imali smo čast da ugostimo naše prijatelje iz Zubinog Potoka, Vukovara, Srebrnice, Bratunca i Bjeljine. Bila je to ujedno prilika da međusobno razmenimo iskustva i bolje se upoznamo“, kaže predsednica obrenovačke organizacije invalida rada i dodaje da je tako značajan događaj iskorišćen da se organizuje lutrija, a prikupljen novac biće upućen za pomoć invalidnim licima, deci i osobama sa posebnim potrebama.

Tekst: Milan Ašković
Fotografija: Milija Jovanović