Magazin Godine Srbija

Tribina o značaju fizičke aktivnosti za penzionere u Novom Bečeju

U klubu za dnevni boravak penzionera u Novom Bečeju, u okviru projekta „Vežbaj – budi zdrav“, 18. aprila 2012. godine, stručni tim Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta održao je tribinu o vežbanju i fizičkoj aktivnosti kao najvažnijem preduslovu zdravog života.

Prisutne je na početku pozdravio pomoćnik direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Mihailo Miletić, koji je predstavio projekat i delatnosti kojima se bavi Zavod. On je istakao da su u okviru ovog projekta obilazili i druge gradove sa idejom da na ovaj način popularišu fizičku aktivnost kod starije ženske populacije.
Predavanje o ishrani održala dr Biljana Savić, specijalista sportske medicine, Snežana Vujanović-psiholog, govorila je o motivaciji, kao odlučujućem faktoru za bavljenje fizičkom aktivnošću, a kineziterapeutkinja Dragana Golik-Perić je govorila o važnosti rekreacije. 
Ljiljana Bognić, direktorka Doma za smeštaj duševno obolelih lica “Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac” rekla je da u Novom Bečeju postoji kultura fizičke aktivnosti, ali da treba malo podstaći žene, motivisati ih, objasniti im u čemu je značaj fizičke aktivnosti.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija