Početna Magazin Godine Tribina o značaju fizičke aktivnosti za penzionere u Novom Bečeju

Tribina o značaju fizičke aktivnosti za penzionere u Novom Bečeju

U klubu za dnevni boravak penzionera u Novom Bečeju, u okviru projekta „Vežbaj – budi zdrav“, 18. aprila 2012. godine, stručni tim Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta održao je tribinu o vežbanju i fizičkoj aktivnosti kao najvažnijem preduslovu zdravog života.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Prisutne je na početku pozdravio pomoćnik direktora Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Mihailo Miletić, koji je predstavio projekat i delatnosti kojima se bavi Zavod. On je istakao da su u okviru ovog projekta obilazili i druge gradove sa idejom da na ovaj način popularišu fizičku aktivnost kod starije ženske populacije.
Predavanje o ishrani održala dr Biljana Savić, specijalista sportske medicine, Snežana Vujanović-psiholog, govorila je o motivaciji, kao odlučujućem faktoru za bavljenje fizičkom aktivnošću, a kineziterapeutkinja Dragana Golik-Perić je govorila o važnosti rekreacije. 
Ljiljana Bognić, direktorka Doma za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški – Čudotvorac“ rekla je da u Novom Bečeju postoji kultura fizičke aktivnosti, ali da treba malo podstaći žene, motivisati ih, objasniti im u čemu je značaj fizičke aktivnosti.