Trebinje (Srpska): Prodavnica sa nižim cenama za penzionere

Prodavnica za penzionere, u kojoj će oni moći da kupuju po znatno nižim cenama, otvorena je 1. oktobra u Trebinju, u Republici Srpskoj.

Prodavnica za penzionere se nalazi u objektu Autobuske stanice. U njoj će oni, u zavisnosti od visine penzije, moći da ostvare određene popuste.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„Penzioneri sa penzijama do 200 konvertibilnih maraka (KM) ostvariće popust od 50 odsto, oni sa 300 KM imaće 35 odsto, a oni do 404 KM imaće popust od 25 odsto“, rekao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

On je, otvarajući ovu prodavnicu, naglasio da je to prva prodavnica namenjena penzionerima u regionu. U njoj će moći da kupuju isključivo penzioneri kojih u Trebinju ima oko 7.800.

Penzioneri će u prodavnici moći da kupe osnovne životne namirnice, koje su, kako procenjuje gradonačelnik Trebinja, svakom penzioneru potrebne.

„Postojaće i limit kupovine, a sve će biti regulisano na osnovu kartice ‘Penzioner+'“, objasnio je Ćurić.

Ilija Riđešić, predsednik Gradskog udruženja penzionera, smatra da je otvaranje ovakve prodavnice veoma značajno za sve penzionere. Sa tim se složio i predsednik Udruženja penzionera Mirko Milojević. On je naglasio da će to penzionerima dosta značiti s obzirom na iznose penzija koje primaju.

Prodavnica za penzionere poslovaće u okviru Agrarnog fonda, Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda kaže da će penzioneri Trebinja moći da kupe raznovrsne artikle sa značajnim popustima.

Iz Gradske uprave Trebinja ranije je saopšteno da će iz gradskog budžeta za rad ove prodavnice biti izdvojeno oko 500.000 KM na godišnjem nivou.

Napomena Penzina:

Prosečna penzija u Republici Srpskoj iznosi 393,54 KM, dok je iznos najniže penzije za staž od 40 i više godina je 403,71 KM. Ovaj drugi iznos je uzet kao granica za odobravanje popusta od 25 odsto u prodavnici za penzionere u Trebinju.

Neki građani Republike Srpske pozdravljaju ovaj potez Grada Trebinja. Međutim, mnogi drugi skreću pažnju na veoma nizak iznos penzija od kojih se ne može živeti. Takođe, mnogi se plaše da ovakva prodavnica više pruža mogućnosti za zloupotrebe nego za stvarno pružanje pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Izvor: Trebinje Live
FotografijaMarko Nikolajević za Penzin

Podsećamo na tekst: