Početna Magazin Godine Tehnike samomasaže za probleme sa varenjem (2)

Tehnike samomasaže za probleme sa varenjem (2)

Samomasaža stomaka može pomoći kod stomačnih problema nakon jela, ali bi bilo dobro steći naviku da se stomak masira svakodnevno.

Samomasaža stomaka ima blagotvorno dejstvo na svakoga, ali naročito pomaže ljudima koji imaju problema sa bolovima. Morate samo biti istrajni jer prirodni načini lečenja nemaju brzo dejstvo.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jutarnja i večernja kružna masaža
Ovu vežbu treba izvoditi svakog jutra i večeri. Pomaže u učvršćivanju tela, stimuliše cirkulaciju krvi i smiruje nervne završetke.

  1. Lezite na leđa tako da vam bude udobno. Pesnicama blago lupkajte telo sa strane počevši od nogu i ruku. Krećite od gornjih ka donjim delovima.
  2. Onda pređite na torzo i lupkajte ga od nižih ka višim delovima.
Ujutru, ova tehnika samomasaže probudiće i pripremiće um i telo za dan pred vama. Pre spavanja, ova masaža smiruje i pomaže oslobađanje od stesa i napetosti koji su se skupili u toku dana.
Upozorenje: Ukoliko koristite bilo koju vrstu antikoagulanata (razređivača krvi) kao što su coumadin, varfarin, aspirin, klopidogrel/plavix, konsultujte se sa svojim lekarem pre nego što započnete sa ovom vežbom jer bi čak i blago lupanje možda moglo da izazove pojavu modrica.